Samsun'un Kavak ilçesi Çakallı mevkisinde meydana gelen ve toplam üç aracın karıştığı trafik kazasında, şans eseri can kaybı yaşanmazken 3 kişi yaralandı.
Kazanın ilk aşamasında çarpışan araçlar, rapor tuttukları sırada kömür yüklü bir tırın gelip çarpmasıyla zincirleme bir olaya dönüştü. Kaza nedeniyle yola saçılan kömürler, kara yolunda ulaşımın bir süre kontrollü olarak sağlanmasına neden oldu.
KAZA İKİ AŞAMADA YAŞANDI
Kaza, ilk olarak Bekir K.’nın kullandığı plakası öğrenilemeyen otomobil ile Yusuf A. idaresindeki 06 EZR 370 plakalı LPG tankerinin çarpışmasıyla başladı. Sürücüler, hasar tespiti için olay yerinde görüşme yaptıkları sırada ikinci ve daha büyük bir kaza yaşandı.
Bu sırada olay yerine yaklaşan Mehmet A. yönetimindeki 66 AAY 078 plakalı kömür yüklü tır, tankere çarptı. Çarpmanın etkisiyle tır makaslama yaparak kontrolden çıktı ve ilk kazaya karışan otomobille birlikte refüje savruldu. Tırın yola devrilmesi sonucu kasasında bulunan kömürler kara yoluna döküldü.

YARALILAR HASTANEYE SEVK EDİLDİ
Üç aracın karıştığı zincirleme kazada, tır sürücüsü Mehmet A., tanker sürücüsü Yusuf A. ve otomobilde bulunan kimliği belirlenemeyen bir kişi olmak üzere toplam 3 kişi yaralandı.
Yaralılar, ihbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

ULAŞIM KONTROLLÜ SAĞLANDI
Kaza nedeniyle yola dökülen yoğun kömür miktarı ve devrilen araçlar sebebiyle kara yolunda trafik akışı bir süre kesintiye uğradı. Ekiplerin hızlı çalışması ve yol temizleme işlemlerinin ardından, kazaya karışan araçların çekilmesiyle birlikte karayolunda trafik normale döndü.



İhlas Haber Ajansı