Samsun merkezli 18 ilde gerçekleştirilen büyük çaplı "change" araç operasyonunda gözaltına alınan 50 şüpheliden 30’u, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlıların, ağır hasarlı araçları çalıntı, hacizli ya da yurt dışından kaçak yollarla getirilen araçlarla değiştirerek piyasaya sürdükleri tespit edildi.
POLİSİN "SATIR" OPERASYONU SONUÇ VERDİ
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen "Satır" isimli operasyon kapsamında, şüphelilerin farklı marka ve modeldeki yanmış, enkazdan çıkarılmış veya ağır hasarlı araçların motor ve şasi numaralarını değiştirerek, Romanya’dan getirilen gümrük kaçağı araçlarla "change" işlemi yaptığı belirlendi.
Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu, piyasa değeri yaklaşık 50 milyon lira olan 15 tır, 6 dorse ve 2 otomobilin bu yöntemle yasa dışı şekilde satıldığı tespit edildi.
30 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Operasyonda gözaltına alınan 50 zanlıdan 20’si emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Diğer 30 kişi ise sağlık kontrollerinden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.
Zanlılar hakkında "nitelikli dolandırıcılık", "resmi belgede sahtecilik" ve "kaçakçılıkla mücadele" suçlarından işlem yapıldığı öğrenildi.
18 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON
Samsun Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı’nın teknik incelemeleri sonrası operasyon düğmesine basıldı. Ekipler, Samsun başta olmak üzere İstanbul, Konya, İzmir, Eskişehir, Sakarya, Mersin, Manisa, Mardin, Şırnak, Amasya, Isparta, Burdur, Çorum, Erzurum, Antalya, Edirne ve Kırşehir’de önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenledi.
Anadolu Ajansı