Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, titizlikle yürütülen bir teknik takibin ardından "nitelikli dolandırıcılık" suçuna yönelik dev bir operasyon için düğmeye bastı. Samsun merkezli yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul’u da kapsayan eş zamanlı baskınlar düzenlendi.
2 ŞÜPHELİ CEZAEVİNDE, 2 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Operasyonun detaylarında çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. Hakkında gözaltı kararı bulunan 4 şüpheliden 2'sinin zaten farklı suçlardan dolayı ceza infaz kurumlarında tutuklu bulunduğu belirlendi. Şebekenin dışarıdaki üyeleri olan E.U. (24) ve Ş.İ. (31) ise polis ekiplerinin başarılı saha çalışması sonucu kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.
DİJİTAL MATERYALLER VE CEPHANELİK ELE GEÇİRİLDİ
Şüphelilerin ikametlerinde ve belirlenen adreslerde yapılan aramalarda dolandırıcılık faaliyetlerinde kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Ayrıca yapılan aramalarda;
- 1 adet ruhsatsız tabanca,
- 208 adet fişek ele geçirilerek muhafaza altına alındı.
ADLİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR
Gözaltına alınan E.U. ve Ş.İ., işlemleri yapılmak üzere Samsun Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Siber Suçlarla Mücadele ekiplerinin ele geçirilen dijital veriler üzerindeki incelemeleri derinleştirilirken, şüpheliler hakkında başlatılan adli işlemlerin titizlikle sürdüğü bildirildi.
İhlas Haber Ajansı