Samsun Merkezli Müstehcenlik Operasyonunda Tutuklu Sayısı 5’e Çıktı
Paylaş

Samsun Merkezli Müstehcenlik Operasyonunda Tutuklu Sayısı 5’e Çıktı

Samsun merkezli 13 ilde düzenlenen müstehcenlik operasyonunda 3 kişi daha tutuklandı. Toplam tutuklu sayısı 5'e yükseldi.

Samsun merkezli olarak 13 ilde gerçekleştirilen müstehcenlik operasyonunda yeni gelişmeler yaşandı. Siber polis tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 3 kişi daha tutuklanarak cezaevine gönderildi. Böylece tutuklu sayısı 5’e yükseldi.

TELEGRAM İHBARIYLA BAŞLADI

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen operasyonun çıkış noktası, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığına ulaşan bir Telegram grubu ihbarı oldu.

İhbar sonrası başlatılan teknik ve dijital incelemelerde müstehcen içerikli görüntülerin satışı, satın alınması ve dijital ortamda depolanmasıyla ilgili 48 şüpheli tespit edildi.

43 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Elde edilen deliller doğrultusunda, salı sabahı Samsun merkezli 13 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 43 kişi gözaltına alındı.

İfade işlemleri sonrası 26 kişi serbest bırakılırken, 12 şüpheli Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan bu kişilerden 2’si tutuklandı, 10’u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

[ilgili-haber=1790942]

3 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında gözaltında bulunan 5 kişi de bugün adliyeye çıkarıldı. Bu kişilerden 3’ü nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. Diğer 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.