SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Samsun-Mersin Hattında 16 Yeni Yatırım Alanı: Bakan Kacır Master Planı Açıkladı

Samsun-Mersin Hattında 16 Yeni Yatırım Alanı: Bakan Kacır Master Planı Açıkladı

Hazır

Giriş: 31.01.2026 08:00 Güncelleme: 31.01.2026 00:29
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Sanayi Alanları Master Planı ile Samsun-Mersin dahil 4 yeni sanayi koridoru oluşturulacağını ve yatırım alanlarının 350 bin hektara çıkarılacağını açıkladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin küresel ticaretteki yerini perçinleyecek ve önümüzdeki 30 yılına damga vuracak olan "Sanayi Alanları Master Planı"nın detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Dünyadaki ekonomik kırılganlıklara rağmen Türkiye’nin bir istikrar adası olduğunu vurgulayan Kacır, sanayi alanlarını devasa boyutlara ulaştıracak müjdeler verdi.

5 YILDA 350 BİN HEKTAR HEDEFİ

Bakan Kacır, planlı sanayi alanlarının kapasitesini artırmak için düğmeye basıldığını belirterek; "Planlı sanayi alanlarımızın büyüklüğünü 160 bin hektardan 350 bin hektara 5 yıl içinde yükseltmiş olacağız" dedi. Bu hamle ile Türkiye'nin üretim kapasitesinin katlanması hedefleniyor.

STRATEJİK 4 YENİ SANAYİ KORİDORU

Master Plan kapsamında Türkiye’nin dört bir yanını birbirine bağlayacak ve lojistik avantaj sağlayacak 4 ana hat belirlendi:

  1. Samsun - Mersin

  2. Mersin - Şırnak

  3. Sivas - Iğdır

  4. Trabzon - Şırnak

SAMSUN-MERSİN HATTINDA 16 YENİ YATIRIM ALANI

Planın ilk faz çalışmaları kapsamında, kuzey ve güneyi birbirine bağlayan Samsun-Mersin hattında büyük bir hareketlilik yaşanacak. Bakan Kacır, bu hat üzerindeki 13 ilde 16 yeni yatırım alanı belirlendiğini açı. Mevcut Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB) ortalama 11 katı büyüklüğe sahip olacak bu alanlarda "mega endüstriyel bölgeler" inşa edilecek.

AKILLI, YEŞİL VE LOJİSTİK ODAKLI ÜRETİM

İnşa edilecek yeni üretim üslerinin sadece büyüklükleriyle değil, teknolojik altyapılarıyla da fark yaratacağını belirten Bakan Kacır şunları söyledi: "Altyapısı tamamlanmış, sosyal donatılarla zenginleştirilmiş, akıllı ve yeşil üretim üslerini yatırımcımızın hizmetine sunacağız. Bu bölgeleri demiryolu, liman ve otoyol bağlantılarıyla üreticimize lojistik maliyet avantajı sunan, stratejik üretim merkezleri haline getireceğiz."

KOBİ’LERE GÜÇLÜ DESTEK

Tüm bu bütüncül hamlelerin Türkiye ekonomisinin temel taşı olan KOBİ'ler için de güçlü bir zemin hazırlayacağını ifade eden Bakan Kacır, ülkemizin büyüme sac ayağı olan küçük ve orta ölçekli işletmeleri güçlendirecek adımları kararlılıkla atmaya devam edeceklerini vurguladı.

 

İhlas Haber Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap