Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2017 yılında atıl duruma düşen ve TOKİ'ye tapusuyla devredilen Samsun eski 19 Mayıs Stadyumu'nun bulunduğu alanın 'Millet Bahçesi' olacağını açıklamıştı. Stadyumda başlatılan yıkım çalışmaları da tamamlandı.
TOKİ'nin Millet Bahçeleri'nde aktif olarak görev aldığına dikkat çeken Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, ''Türkiye'nin yeni gündemi Millet Bahçeleri. Millet Bahçeleri de TOKİ dışında tutulmadı. Şubat ayında Samsun Millet Bahçesi'nin ihalesini gerçekleştirmiş olacağız" dedi.
FUTBOL ŞEHİTLERİ ANITI YAPILACAK
Samsun'da Millet Bahçesi, eski 19 Mayıs Stadyumu'nun yerine yapılacak. Yaklaşık 40 bin metrekare yeşil alanın bulunacağı Millet Bahçesi'nde futbol sahası, tenis kortları, çok amaçlı sahalar, yaya yolları, meydan, koşu parkuru, bisiklet yolu, kaykay pisti, açık hava spor alanları ve oyun alanları olacak. Diğer yandan Millet Bahçesi'ne, Samsunspor kafilesinin 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor ile deplasmanda oynayacağı Süper Lig karşılaşmasına giderken Havza İlçesi'nde bir kamyonla çarpışması sonucu hayatını kaybeden 'futbol şehitleri' için anıt yapılacak. HHALK