Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, Azami Süre Mağdurları ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi verdi. Karaman, mağduriyetlerin biran önce giderilmesi gerektiğini belirterek Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yanıtlaması talebiyle yazılı soru önergesi sundu.
Çeşitli dönemlerde yapılan 'öğrenci affı' olarak bilinen düzenlemelerle öğrencilerin örgün eğitime dönmesinin sağlandığını ancak uygulamadaki plansızlıklar ve farklılıklar nedeniyle gerekli faydalandırmanın sağlanamadığına dikkat çeken Mehmet Karaman, 2022 yılında kapsamlı bir af çıktığını fakat uygulama tarihi, yaz okulu, tek ders, üç ders sınavlarının göz ardı edilmesi gibi durumlar nedeniyle binlerce öğrencinin bu düzenlemeden yararlanamadığını söyledi.
Karaman, ‘‘Ülkemizde öğrencilerin elinde olmayan veya eğitim gördükleri dönemlerde aksamaya sebep olacak durumlar, ki en önemli sebeplerin başında maddi imkansızlıklar ve barınma sorunu gelmekte nedeniyle bu eğitim aksayabilmekte, gecikebilmekte veya sona erebilmektedir.
Ülkemizde son yıllarda ticari kaygıyı andıran bir kontrolsüzlükle artan açık ve uzaktan öğretim imkanları, nitelikli eğitimin önünde engel teşkil etmektedir. Zira örgün öğretim bu anlamda oldukça önemlidir" diye konuştu.
Kaynak: Zeynep Irmak Öcal