Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentin huzur ve güvenliği, kamu düzeninin sağlanması, suç ve suçlularla etkin mücadele kapsamında şüpheli araç ve şahıslara karşı denetim, sabit yol ve şok uygulamalar gerçekleştirdi.
Hafta sonu İlkadım, Atakum, Canik ve Tekkeköy'de gerçekleşen denetimlerde 26 bin 996 şahsın GBT sorgusu yapılarak, 66 aranan şahıs yakalandı. 243 iş yeri kontrol edilerek 1 iş yerine cezai işlem uygulanırken, 13 şahıs gözaltına alındı, 20 şahsa adli, 22 şahsa idari işlem yapıldı.

SÜRÜCÜLERE CEZA YAĞDI
Denetimlerde 5 adet tabanca, 2 adet av tüfeği, 27 adet mermi, 31 adet kesici/delici alet ve 1 adet kurusıkı tabancanın yanı sıra 46,4 gr. metamfetamin, 81 adet sentetik ecza hap, 2,58 gr. Kannabinoid, 7,15 gr. esrar, 7 adet ecstasy hap ve 6 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.
Sabit yol uygulamalarında 12 bin 602 araç ve sürücü trafik ve asayiş yönünden kontrol edilirken, 1 aranan araç yakalandı. 2 bin 372 araç ve sürücüye cezai işlem uygulanırken, 185 araç trafikten men edildi.

MÜDÜR URHAL ÇARŞAMBA'DA
Samsun Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal; Çarşamba İlçesi'nde eş zamanlı ve geniş çaplı gerçekleşen şok uygulamaları yerinde denetledi. Müdür Ömer Urhal; vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamının devamlılığının sağlanması, her zaman ve her yerde güvenlik güçlerimizin varlığını vatandaşa hissettirerek alanda görünür olunması, suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan şahısların yakalanması varsa suç delillerinin ele geçirilmesi amacıyla gerçekleştirilen denetimlerin devam edeceğini söyledi.
Çarşamba'da gerçekleşen uygulamada ise; 483 şahsın GBT sorgusu yapıldı ve 2 aranan şahıs yakalandı. 235 aracın kontrol edildiği denetimlerde17 araca idari parası cezası uygulandı. 1 adet de kesici alet ele geçirildi.
N. Alper CABBAR