Samsun Şehir Hastanesi, hasta kabulüne başladı ancak MHRS uygulamasındaki randevu krizini de beraberinde getirdi.
Aralık ayı itibarıyla Samsun Şehir Hastanesi’nde; Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ana Bina, Atakum Polikliniği, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ile Onkoloji Ek Hizmet binalarının MHRS randevuları, Samsun Şehir Hastanesi üzerinden verilmeye başlandı.
MHRS UYGULAMASINDA KONUM SORUNU YAŞANIYOR

MHRS sisteminde randevu alındıktan sonra gelen bilgilendirme mesajında vatandaşlara hangi hastanede randevu alındığı bilgisi paylaşılırken, ilgili tüm hastanelerin adresleri de açık şekilde yer alıyor.
Ancak MHRS uygulamasındaki konum, vatandaşlarda ciddi sorunlar yaratmaya başladı. Uygulamada randevu alınan hastane "Samsun Şehir Hastanesi" olarak gözükürken, "randevu yeri" ise örneğin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ana Binası olarak gözüküyor.
Vatandaşlar, MHRS uygulamasında görünen konuma tıkladığında Samsun Şehir Hastanesi’ne yönlendiriliyor. Ancak hastanın randevusu "Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ana Binası’nda."
Randevu alındıktan sonra "hastane" ve "randevu yerinin" kontrol edilmesi yönünde vatandaşlar uyarılıyor.
BAŞHEKİM AÇIKLAMA YAPTI

"Konum" nedeniyle ciddi mağduriyetler yaşanırken Samsun Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mahmut Ulubay, bir kez daha vatandaşları bilgilendirmek zorunda kaldı.
İhlas Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Başhekim Doç. Dr. Ulubay, aralık ayı itibarıyla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ana Bina, Atakum Polikliniği, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ile Onkoloji Ek Hizmet Binalarının MHRS randevularının Samsun Şehir Hastanesi bünyesi üzerinden verilmeye başlandığını belirtti.
MHRS randevu ekranında randevu alınan kurumun "Samsun Şehir Hastanesi" olarak göründüğünü, muayene olunacak yer bölümünde ise ilgili ek hizmet binasının yer aldığını ifade etti.
KONUMA ALDANMAYIN

Ancak randevu ekranındaki harita bölümünde ek hizmet binalarında alınan randevular için de "konum" olarak ana hastane olan Samsun Şehir Hastanesi'nin gösterilmesi nedeniyle, bazı vatandaşların İlkadım ve Atakum’daki ek hizmet binaları yerine Canik ilçesinde yeni hizmete giren Samsun Şehir Hastanesi'nin ana binasına gittiği bilgisinin kendilerine ulaştığını aktaran Ulubay, bu durumun mağduriyete yol açabildiğini söyledi.
EKRANDAKİ ‘RANDEVU YERİ’NE GİDİN

Başhekim Ulubay, Canik'te hasta kabulüne başlayan Samsun Şehir Hastanesi'nde yalnızca Göğüs Hastalıkları Kliniği'nin hizmet verdiğini, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ana Bina, Atakum Polikliniği, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ile Onkoloji Ek Hizmet Binalarının ise taşınma süreci tamamlanana kadar kendi mevcut binalarında hizmet vermeye devam edeceğini kaydetti.
Vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için MHRS üzerinden randevu aldıktan sonra randevu ekranında "muayene" olacakları hizmet binasını mutlaka kontrol etmeleri ve muayene için belirtilen ek hizmet binasına gitmelerinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Başhekim Ulubay, süreçle ilgili yeni gelişmeler oldukça kamuoyunun bilgilendirileceğini de sözlerine ekledi.
Noyan Alper Cabbar