Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) Samsun Şube Başkanı Aysel Ocak, TBMM'de yasalaşarak yürürlüğe giren sendikalara Toplu İş Sözleşmesi(TİS) desteğinde yüzde 2'lik üye barajı öngören yasaya tepki gösterdi. Ocak, yeni yasaya dava açılacağı mesajınıda verdi.
YARGI YOLUNA GİDİLECEK
Ocak, "6. Dönem Toplu İş Sözleşme döneminde kabul edilen bir madde ile TİS priminden yararlanmak için getirilen yüzde 1’lik baraj bilindiği gibi yargı tarafından iptal edilmişti. En son 21 Aralık 2022 tarihinde torba yasa içerisinde bu sefer yüzde 2’lik baraj getirildi.
Bu düzenlemeye göre bulunduğu hizmet kolunda yüzde ikisinden daha fazlasını üye kaydetmiş kamu görevlileri sendikaları üyelerine toplu sözleşme ile belirlenecek tutarda 'toplu sözleşme ikramiyesi' ödenmesi öngörülmektedir.
Kimsenin şüphesi olmasın ki yüzde 1’lik barajı kamu emekçilerinin lehine yargı yolu ile yıktık yüzde 2'lik barajda yine yargı yolu ile yıkacağız "ifadelerini kullandı.