İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı Beşinci Birleşimi'nde, Cumhur İttifakı üyelerinin meclis gündemine sunduğu teklif karara bağlandı. Mecliste alınan oybirliği kararı ile meclis kararları, daha geniş kitlelere duyurulması amacıyla yerel gazetelerde ilan şeklinde yayınlanacak.
Bu karar ile bir taraftan özellikle pandemi döneminde zor günler geçiren yazılı basının nefes alması sağlanırken diğer taraftan da Meclis kararlarının şeffaf şekilde halka duyurulması öngörülüyor. 2019 yılında İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'de benzer bir adım atarken, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'de, meclis kararlarının halka duyurulması adına komisyonda bekletilen teklifi gündemine alarak değerlendirdi.
.jpg)
GÖZLER SBB MECLİSİ'NE ÇEVRİLDİ
Gözler Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'ne çevrildi. Mecliste alınan kararların resmi ilan şeklinde ilan alma hakkı bulunan gazetelerde yayınlanması beklentisi vatandaşlarda da oluştu. Vatandaşlar, meclis kararlarının gazetelerde yer almasının şeffaf yönetim anlayışı ile örtüşeceğini belirterek, kimi zaman belediye meclisinde alınan kararlardan vatandaşların haberi olmadığına dikkati çekti.
TKDK'NIN KIRSAL KALKINMA ÇAĞRILARI YAYINLANABİLİR
Diğer yandan Tarım ve Orman Bakanlığı, 2019 yılına kadar Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) "kırsal kalkınma çağrılarını" gazetelerde yayınlıyordu. Bakanlığın uygun görmesi halinde yeniden kırsal kalkınma çağrılarının gazetelerde yayınlanmasının önü açılabilir.
.jpg)
26 KASIM HHALK
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararlarının yerel gazeteler aracılığıyla ilan olarak halka duyurulması yönünde attığı adım, Türkiye geneline yayılmaya başladı. Gözler Samsun'a çevrildi. N.Alper CABBAR