SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Samsun Tarihi Yatırıma Ev Sahipliği Yapacak, BAYKAR Anadolu'daki İlk Yatırımını Samsun'a Yapıyor

Samsun Tarihi Yatırıma Ev Sahipliği Yapacak, BAYKAR Anadolu'daki İlk Yatırımını Samsun'a Yapıyor

Hazır

Giriş: 08.08.2025 20:22 Güncelleme: 09.08.2025 12:53
101 yıl sonra İstiklal Madalyası'nı göğsüne takan Samsun, güne muhteşem bir haberle başladı. Türkiye'nin savunma sanayisindeki yerli ve milli markası BAYKAR’ın Anadolu’daki ilk büyük yatırımını Samsun’a yapacağı açıklandı.

Ülkemizin savunma sanayisinde yüz akı BAYKAR'ın, İstanbul Özel Endüstri Bölgesi'ne ilave olarak Samsun Tekkeköy ilçesinde bulunan Yeni Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

@samsunhalkgazetesi 101 yıl sonra İstiklal Madalyası'nı göğsüne takan Samsun, güne muhteşem bir haberle başladı. Türkiye'nin savunma sanayisindeki yerli ve milli markası BAYKAR’ın Anadolu’daki ilk büyük yatırımını Samsun’a yapacağı açıklandı. #samsun #sondakika #sondakikahaber #samsunhaber #haber #haberler #baykar #istiklalmadalyası #fyp ♬ Samsun Halk Gazetesi - orijinal ses - Samsun Halk Gazetesi

 

BAYKAR, böylece Anadolu'daki ilk üretim üssünü 400 dönümlük özel endüstri bölgesi ile Samsun'da kuracak. Yeni OSB’de altyapı çalışmaları devam ederken, Chery, MKE ve BAYKAR gibi dev yatırımlarla gündeme gelen Samsun için tarihi bir yatırımın önü açıldı.

SBB BAŞKANI DOĞAN SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

SBB Başkanı Halit Doğan, Milli teknoloji hamlesinin mimarı BAYKAR'ın 400 dönümlük alanda gerçekleştireceği yatırımı sosyal medya hesabından duyurdu.

Milli teknoloji hamlesinin mimarı BAYKAR'ın 400 dönümlük alanda gerçekleştireceği yatırımı sosyal medya hesabından duyuran Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Dünyanın savunma ve havacılık alanında önemli kuruluşlarından, milli teknoloji hamlemizin mimarı 'BAYKAR', Anadolu'daki ilk üretim üssünü 400 dönümlük özel endüstri bölgesi ile Samsun'umuzda kuruyor” dedi.

Halit Doğan, “Cumhuriyetin ikinci yüzyılı Samsun'umuzun yüzyılı oluyor, ülkemize ve gazi şehir Samsun'umuza hayırlı olsun” diyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'a, Haluk Bayraktar'a ve Selçuk Bayraktar'a, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Samsun Milletvekili Mehmet Muş'a ve emeği olan herkese şükranlarını sundu.

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar

BAYKAR SAMSUN'A HAYIRLI OLSUN

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ülkemizin savunma sanayisinde yüz akı BAYKAR'ın, İstanbul Özel Endüstri Bölgesi'ne ilave olarak Samsun Tekkeköy ilçemizde yatırım kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, “Türkiye'mizin gururu BAYKAR, kuzeyin yatırım merkezi Samsun'umuza hayırlı olsun” dedi.

BAYKAR, böylece Anadolu'daki ilk üretim üssünü 400 dönümlük özel endüstri bölgesi ile Samsun'umuzda kuracak. Türkiye'mizin gururu BAYKAR, kuzeyin yatırım merkezi Samsun'umuza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Çarşamba ilçesinde faaliyete geçme çalışmaları sürdürülen Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) ile birlikte BAYKAR'ın da yatırımı gerçekleştiğinde Samsun, ‘havacılık ve savunma sanayisinde’ önemli bir merkez haline geleceğini kaydeden Mehmet Muş, Yeni OSB'ler ve böylesine büyük yatırımların Samsun'a kazandırılmasında büyük destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır'a şükranlarını sundu. Ayrıca BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar'a teşekkür etti.

BAYKAR’DAN SAMSUN PAYLAŞIMI

BAYKAR'dan yapılan açıklamada ise, "BAYKAR’ın yeni üretim üssü Milli Mücadele'nin sembol şehri Samsun oluyor. Yapacağımız bu yeni yatırım Samsun'a yüksek teknoloji üretme kabiliyeti ve nitelikli istihdam getirecek. Karadeniz savunma ve havacılık sanayi için önemli bir merkez haline gelecek" denildi.

BÜYÜK HEYECAN YARATTI

BAYKAR’ın İstanbul’daki üretim üssüne ek olarak Anadolu’daki ilk büyük yatırımını Tekkeköy’de altyapı çalışmaları devam eden Yeni OSB’de yapacak olması büyük heyecan yarattı. 400 dönümlük alana kurulacak olan özel endüstri bölgesi, Samsun’u yüksek teknoloji savunma ve havacılık sanayisi için stratejik bir merkez haline getirecek.

15 GÜN İÇİNDE İMZAYI ATIYOR

Gazetemizin Genel Yayın Koordinatörü Noyan Alper Cabbar, 30 Temmuz’da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Baykar 15 gün içinde imzayı atıyor ve altyapı çalışmalarına başlıyor” haberini Samsunlulara duyurmuştu.

 

 

 

Noyan Alper Cabbar

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap