Samsun iş dünyasının önemli temsilcilerinden Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, küçük ve orta ölçekli işletmeleri (KOBİ) yakından ilgilendiren kritik bir duyuruda bulundu. KOSGEB’in 2024'te güncellenen "Girişimci Destek Programı İş Geliştirme Desteği"nin 2025 yılı 3. dönem başvurularının resmen başladığını belirten Murzioğlu, şartlara uyan KOBİ’lerin 1.5 milyon TL’ye kadar üst limitli bu önemli destekten faydalanmaya davet etti.
DESTEKTE ÜST LİMİT 1.5 MİLYON TL
Başkan Murzioğlu, programın temel amacının girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirmeleri ve mevcut işletmelerini büyütmeleri olduğunu kaydetti. İlk iki dönemde büyük ilgi gören programın detaylarını açıklayan Murzioğlu, desteğin finansal yapısına dikkat çekti:
"Girişimci Destek Programı İş Geliştirme Desteği, girişimcilere; 1.5 milyon TL üst limit dahilinde yüzde 80 destek oranıyla geri ödemeli finansman sağlıyor. Girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci dereceden şehit yakını olması durumunda destek üst limiti 150 bin TL daha artırılıyor."
Destek kapsamında, işletmelerin personel giderleri, makine-teçhizat ve kalıp giderleri, yazılım giderleri ve hizmet alımı giderleri karşılanıyor.
BAŞVURULAR 31 EKİM’DE SONA ERECEK
Açıklamasında, destekten faydalanabilecek sektörleri de belirten Başkan Murzioğlu, öncelikli alanları şöyle sıraladı:
İmalat
Telekomünikasyon
Bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler
Bilişim alt yapısı, veri işleme, barındırma ve diğer bilgi hizmeti faaliyetleri
Bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri (Ar-Ge)
Başvuruların, belirlenen kurullarda KOSGEB personeli, öğretim elemanları ve bağımsız sektör temsilcileri tarafından titizlikle değerlendirileceğini belirten Murzioğlu, destek almaya hak kazanma sürecini de aktardı. Projeler, değerlendirmeler sonucu ülke genelinde ilk 500 ve kendi ilinde ilk üçe girenler arasından seçilerek desteklenecek.
GERİ ÖDEME 36 AY SONRA BAŞLAYACAK
Başvuruların 31 Ekim 2025 tarihinde sona ereceğini vurgulayan Başkan Murzioğlu, faizsiz finansman imkanının önemine dikkat çekti:
"Geri ödemeli destekler için faiz veya komisyon uygulanmayacak olup, geri ödemeler 36 aylık program süresi sonunda başlayacak. Şartlara uyan üyelerimizi programa başvurmaya davet ediyoruz. Girişimcilerimizin bu fırsattan en iyi şekilde yararlanacağına inanıyorum."
İhlas Haber Ajansı