SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Samsun TSO, Batumi Build 2024 Fuarı'nda İşbirliği Arayışında

Samsun TSO, Batumi Build 2024 Fuarı'nda İşbirliği Arayışında

Hazır

Giriş: 10.12.2024 12:54 Güncelleme: 10.12.2024 12:54
Samsun TSO heyeti, Batumi Build 2024 Fuarı'nda işbirliği ve yatırım fırsatlarını değerlendirdi. Türk firmalarının güçlü olduğu Acara'da ikili görüşmeler yapıldı.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) heyeti, Gürcistan’ın Batum kentinde düzenlenen 13. Uluslararası İnşaat Malzemeleri, Teknolojileri ve Gayrimenkul Fuarı’na (Batumi Build 2024) katılarak iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Fuarda, yenilikçi teknolojileri ve sektörel gelişmeleri inceleyen heyet, bölgedeki yatırım fırsatlarını değerlendirdi.

TÜRK FİRMALARINA AÇILAN YENİ FIRSATLAR

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu başkanlığındaki heyet, Acara Özerk Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Giorgi Romanadze ile bir araya geldi. Romanadze, Türk iş insanlarının Acara’da en büyük yatırımcı grubu olduğunu vurgulayarak, yatırımcılara geniş avantajlar sunduklarını belirtti. “Şirket kurma ve ticaret süreçlerinde her türlü desteği sağlıyoruz” diyen Romanadze, AB ülkeleri ile ticarette Türk firmalarına önemli fırsatlar olduğunu ifade etti.

KARŞILIKLI İŞ BİRLİĞİNİN ÖNEMİ VURGULANDI

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Türkiye ile Gürcistan arasındaki ticari ve kültürel bağların önemine dikkat çekerek, “Ekonomilerimizi büyütmek için birbirimize muhtacız. Karşılıklı diyalog ve iş birliği, büyük faydalar sağlayacaktır” dedi.

ACARA EKONOMİSİ VE TÜRK YATIRIMCILAR

Heyet, Acara Özerk Cumhuriyeti Finans ve Ekonomi Bakanlığı’nı ziyaret ederek, Bakan Yardımcısı Ucha Surmanidze ile görüştü. Surmanidze, bölgedeki ekonominin yüzde 15 büyüdüğünü belirterek, inşaat, gıda ve teknoloji sektörlerinin öne çıktığını söyledi. “Türk firmaları Acara’da güçlü bir konumda. Ancak nitelikli eleman eksikliği önemli bir sorun” ifadelerini kullandı.

İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ VE PROJE ÇALIŞMALARI

Samsun TSO heyeti, Avrupa İşletmeler Ağı Karadeniz Projesi kapsamında, Trabzon TSO ile ortaklaşa düzenlenen ikili iş görüşmeleri organizasyonunda Gürcistan’daki sektör temsilcileri ile bir araya geldi. 150’den fazla iş görüşmesinin gerçekleştiği etkinlikte, Türk ve Gürcü firmalar iş birliği imkanlarını değerlendirdi.

 

İhlas Haber Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap