Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), KOBİ’lerin Ar-Ge ve inovasyon kapasitelerini geliştirmek amacıyla TÜBİTAK TEYDEB destekleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Katılımcılar, proje başvuru süreçleri ve destek mekanizmaları hakkında kapsamlı bilgi edindi.
KOBİ’LERE AR-GE VE İNOVASYON DESTEĞİ
Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) Karadeniz Projesi kapsamında Samsun Teknopark ve OMÜ Teknoloji Transfer Ofisi iş birliğiyle düzenlenen toplantıda, TÜBİTAK’tan Dr. Bayram Yılmaz sunum yaptı. Yılmaz, sanayi ve KOBİ’lere yönelik 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı ve 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı hakkında detaylı bilgiler aktardı.
DESTEKLERİN DETAYLARI ANLATILDI
Sunumda, Ar-Ge’nin firmaların rekabet gücünü artırmadaki önemi vurgulandı. Katılımcılar, başvuru süreçleri, değerlendirme kriterleri ve proje yönetimi konularında örnek projeler üzerinden bilgilendirildi.
MURZİOĞLU: “KOBİ’LER İÇİN BÜYÜK FIRSAT”
Etkinliğin sonunda konuşan Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, TEYDEB desteklerinin önemine değinerek şunları söyledi:
“Bölgemizdeki işletmelerin Ar-Ge ve inovasyon kapasitelerini artırmak için çalışmalar yürütüyoruz. TÜBİTAK TEYDEB destekleri, özellikle KOBİ’lerimiz için büyük fırsatlar sunuyor. Yeni ürün, hizmet ya da süreç geliştirme noktasında önemli adımlar atılabiliyor. Bundan sonraki süreçte de üyelerimizi doğru kaynaklarla buluşturmaya devam edeceğiz.”
İhlas Haber Ajansı

