Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Demirtaş, turizm sektörünün yılın 12 ayı canlı tutulması gereken stratejik bir alan olduğunu belirterek, merakla beklenen "Samsun Turizm Eylem Planı"nın 17 Nisan Cuma günü kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu.
50. TURİZM HAFTASI'NA ÖZEL PLANLAMA
1977 yılından bu yana kutlanan Turizm Haftası'nın bu yıl 50'ncisinin gerçekleştirildiğini hatırlatan Demirtaş, turizm haftalarının farkındalık oluşturmak ve geleceğe yönelik planlamalar yapmak adına kritik bir fırsat sunduğunu ifade etti. Dünya genelinde turizm ekonomisinin 10 trilyon doları, Türkiye'de ise 70 milyar doları aştığını kaydeden Demirtaş, Türkiye’nin turist sayısında dünyada ilk 5’te, turizm gelirinde ise 7’nci sırada yer aldığını vurguladı.
10 FARKLI ALANDA PROJELER
Samsun’un turizm pastasından daha fazla pay almasını hedeflediklerini belirten Demirtaş, 17 Nisan Cuma günü saat 17.00’de tanıtılacak olan eylem planının kapsamını şu sözlerle özetledi: "Plan kapsamında sağlık, ekoturizm, spor, miras, deniz, kongre, gastronomi, termal, macera ve lüks turizm gibi birçok alanda projeler yer alıyor."
Tüm projelerin hayata geçirilmesi için yoğun bir çalışma sürecine gireceklerini belirten Demirtaş, Samsun'un turizm potansiyelini zirveye taşıyacaklarını ifade etti. Öte yandan, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni gerçekleştirilerek haftanın açılışı yapıldı.
İhlas Haber Ajansı
