SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
SAMSUN TURİZMİNE BAKIŞ!

SAMSUN TURİZMİNE BAKIŞ!

Hazır

Giriş: 06.01.2025 10:00 Güncelleme: 06.01.2025 10:00
21 Aralık Cumartesi sabahı ASRİAD Samsun Şubesinin organize ettiği bir kahvaltı programına katıldık.Programa, ASRİAD Samsun Şube BaşkanıSayın Tuncay Bulut ve üyeler ile birlikte Turizm Fakültesi Dekan...

21 Aralık Cumartesi sabahı ASRİAD Samsun Şubesinin organize ettiği bir kahvaltı programına katıldık.Programa, ASRİAD Samsun Şube BaşkanıSayın Tuncay Bulut ve üyeler ile birlikte Turizm Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Yetkin Bulut konuşmacı olarak katıldı.Programa, ‘Samsun Turizmine Bakış’ adı verilmiş.

Başkan Sayın Tuncay Bulut’un selamlama konuşması sonrası konuşmacı Dekan Sayın Bulut “Samsun’da turizm bilinci oluşmalı…” dedi vebunun için Bafra Kaymakamı ile birlikte17 ilçeyi ziyaret edip projeler ürettiklerinden bahsetti.

Konuşmasının bir bölümünde, “Samsun denilince akla Atatürk, doğal güzellikler ve gastronomi geliyor. Samsun’un her ilçesinin ayrı bir turizm potansiyeli var. Güney ilçeleri iyi yaşam alanı için çok uygun…” diye ilave etti.

Sayın Dekan, “Samsun’da 1800 çeşit civarında yenebilir bitki (ot) var bu durum iyi değerlendirilmeli.” diye ilave etti.

Sinop’a yapılan nükleer santralden dolayı Rusların Atakum’a ilgisinin arttığından bahsetti ve “Atakum arama motorunda en çok tıklanan ikinci yerleşim yeri durumunda.” dedi.

“SamsunLimanının kruvaziyer gemi ziyaretleri için uygun olmadığı söyleniyordu. Görüldü ki öyle değilmiş. Kruvaziyer gemileri Samsun’a gelsin diye Vali Yardımcımız Sayın ŞevketCinbir, çok büyük emek verdi.” diye bahsetti.

“Samsun olarak, Erzincan, Sivas, Tokat, Amasya, Çorum ve Kırıkkalede dahil geniş bir coğrafyanın denize açılan kapısı durumundayız. İklim değişikliği gözönünde bulundurulduğunda güneş ve deniz turizmi içinde bir şeyler yapılmalı.”dedi mealen.

Turizmde fuarların önemine dikkat çekerek “Fuarlar destinasyon tanıtımı bakımından çok önemli. Tokat, Amasya ve Çorum,Samsun ile birlikte değerlendirilmeli.” dedi.

Samsun’un çok güvenli bir şehir olduğundan bahsetti ve “Samsun’da düzenlenen 23.Deaflympics(İşitme Engelliler Olimpiyatları) bunu ortaya koydu. Bu olimpiyatları tek olay bile yaşanmadan bitirmek bunun ispatı. 3. Sayfa haberleri bakımından Samsun, Türkiye ortalamasının çok altında.” dedi.

Sayın Bulut hayalinin “Karadeniz Turizm Araştırma Merkezi” kurmak olduğunu söyledi.Dekanımızın söylediklerinden öne çıkanları ve aklımda kaldığı kadarıyla aktarmaya çalıştım. Sürç-i lisan ettiysek, yanlış hatırladıysakaffola.

Samsun düne kadar her konuda güdük kalmış bir şehirdi. Milletvekilimiz Sayın Mehmet Muş birçok alanda çözülemeyen sorunlarımızı bir çırpıda çözerek yıllardır “Bu şehir sahipsiz mi? Bu şehrin sorunları neden çözülmüyor?” diye feryat edişimizde haklı olduğumuzu ortaya koymuş oldu.

Sayın Muş, her alanda olduğu gibi turizm konusunda da etkili çalışmalar yapıyor. Bizim derdimiz Samsun ve milletimiz. Milletimize ve Samsun’umuza faydalı hizmetler yapanların kim ve nereli olduğuna bakmaksızın başımızın üzerinde yeri var.

Son bir ekleme yapayım Kuş Cennetine yapılan restoran ve bungalov evler gibi komple tesis Şahinkaya Kanyonuna da yapılmalıdır. Samsun’da turizm alanında güzel işler ve güzel gelişmeler oluyor ama sadece turizm alanında değil sanayii alanında da güzel işler ve güzel gelişmeler oluyor.

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap