Samsun’da hafta sonu parçalı bulutlu ve ılık geçecek havanın ardından, yeni haftayla birlikte sıcaklıklar sert bir düşüş yaşayacak. Meteoroloji verilerine göre; şehir merkezinde sağanak yağış ve çarşamba günü karla karışık yağmur beklenirken, Havza, Ladik, Kavak ve Asarcık gibi iç kesimlerdeki ilçelerde termometreler eksi dereceleri görecek ve kar yağışı etkili olacak.
HAFTA BAŞI KIŞ SOĞUĞU
Samsun genelinde 10 Ocak Cumartesi günü parçalı bulutlu ve mevsim normallerinin üzerinde bir hava hakim olacak. Merkezde sıcaklıklar 13°C'ye kadar çıkarken, ilçelerde de benzer bir ılık hava hissedilecek. Ancak bu tablo 11 Ocak Pazar günü yerini sağanak yağışa bırakacak. Pazar günü merkezde sıcaklık 16°C'yi görse de nem oranının %92'ye ulaşmasıyla yağışlı sistem kente giriş yapacak.
İÇ KESİMLERE KAR ERKEN GELİYOR
Sıcaklık düşüşü en sert şekilde iç ve yüksek kesimlerde hissedilecek. 12 Ocak Pazartesi gününden itibaren Kavak, Ladik ve Asarcık ilçelerinde kar yağışı kendini göstermeye başlayacak.
Ladik ve Asarcık: Salı ve Çarşamba günleri kar yağışının yoğunlaşması beklenirken, gece sıcaklıklarının -7°C'ye kadar düşeceği tahmin ediliyor.
Havza: Pazartesi günü karla karışık yağmurla başlayacak soğuk hava, Salı ve Çarşamba günü yerini kar yağışına bırakacak. Sıcaklıklar gece -5°C'ye kadar gerileyecek.
MERKEZ VE KIYI İLÇELERDE "SULU KAR" SÜRPRİZİ
Samsun merkez, Tekkeköy, Çarşamba ve Bafra gibi kıyı şeridinde yer alan ilçelerde ise hafta başı kuvvetli sağanak yağış etkili olacak. 14 Ocak Çarşamba günü soğuk havanın iyice etkisini artırmasıyla birlikte yağışın karla karışık yağmura dönmesi bekleniyor. Çarşamba ve Salıpazarı taraflarında da benzer şekilde çarşamba günü karla karışık yağmur geçişleri görülecek.
BUZLANMA VE DON UYARISI
Özellikle 13 Ocak Salı ve 14 Ocak Çarşamba geceleri, iç kesimlerdeki ilçelerde (Ladik, Kavak, Asarcık, Havza) zirai don ve buzlanma riski bulunuyor. Sürücülerin ve çiftçilerin 0'ın altında seyredecek sıcaklıklara karşı tedbirli olmaları önem taşıyor.
Hüsnü Can ARMUTÇU