SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Samsun Uçacak Ama Kanadı Kırık

Samsun Uçacak Ama Kanadı Kırık

Hazır

Giriş: 01.02.2026 21:30 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
Karadeniz'in parlayan yıldızı olma yolunda ilerleyen Samsun, üretim, tarım ve sanayisiyle "Bölgenin Üretim Merkezi" olma iddiasında ancak 'hava ulaşımında aktarmalı uçuşlarıyla' kanatları kırık.

ÖZEL HABER | Samsun son yıllarda OSB'leriyle BAYKAR ve MKE gibi yatırımcılara ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, sanayi hedefini de büyüttü. Karadeniz'in üretim merkezi olma yolunda olan yerli ve yabancı firmalara 'yatırım çağrısı yapan' Samsun, havayolu ulaşımında 'direk uçuş yetersizliği' ile 'cazibe merkezliği' eksik kalıyor.

Üretim, tarım ve sanayisiyle Samsun ve ilçeleri, "Bölgenin Merkezi" olma iddiasını her geçen gün daha yüksek sesle dile getirmeye başladı. Yerli firmalarına, Türkiye'nin büyük firmalarını da dahil etmek için adeta seferberlik başlatan Samsun, alt yapısı tamamlanan Yeni OSB ile gözde yatırım merkezi olama yolunda. Türkiye'nin büyük firmaları arasında yer alan yerel firmaları ile de dikkat çeken kentin karada attığı dev adımları havada da atamadığı sürece "merkez" olma iddiası avantajlarıyla olduğu kadar  dezavantajlarıyla da gündemde. 

SAMSUN'UN YERLİ FİRMALARI TÜRKİYE'NİN 500 İÇİNDE

Türkiye'nin ilk 500'lerinde yer alan yerli firmaları Yeşilyurt Demir Çelik, SAMPA, BORSAN, Ulusoy Un, Canik 55, Özyılmaz Fındık, Vezirköprü Orman Ürünleri, Reeder dikkat çekerken, şimdi de Savunma Sanayi'ne BAYKAR ve MKE ile adım atıyor. Medikal Tıbbi aletlerde dünyada bilinen firmalara sahip Samsun, sağlık turizminde de ROMATEM gibi sağlık kuruluşlarıyla hatırı sayılır bir yere sahip. Ancak bu iddialı hedef, hava sahasındaki 'aktarmalı uçuşlar nedeniyle' adeta 'zamanın önemli olduğunu her zaman vurgulayan büyük firmaların yetkililerinin' 'ulaşım handikabı' olarak görülüyor. 

TİCARETİN BAŞKENTİ AMA UÇUŞLARDA OLDUKÇA İDDİASIZ

Şehrin adeta can damarı olan Çarşamba Havalimanı'ndan kalkan uçakların rotası, ekonomik vizyonun oldukça gerisinde kaldığı da bir gerçek. Çünkü yeni OSB'leriyle üretimin ve ticaretin başkenti olmayı hedefleyen bir şehir havasında olan Samsun'un Çarşamba Havaalanı, direkt uçuşlar ağıyla ancak bir taşra terminali seviyesinde olduğundan eleştirilerin de odağında. Bu çelişki, Samsunlular tarafından da sürekli eleştirilirken, Samsun'da Almanya dışında yurt dışı direk uçuş bulunmuyor. Oysa komşu Trabzon'dan ise birçok ülkeye ve Türkiye'nin farklı illerine direk uçuşlar bulunuyor. 

DİREKT UÇUŞLAR ARTIK GEREKLİ
Samsun Çarşamba Havalimanı, uluslararası statüsüne rağmen son derece sınırlı bir ağa sahip. Sadece Almanya'ya direkt uçuş olan Samsun'dan, Adana, Gaziantep, Mersin, Bursa, Diyarbakır gibi illere de direkt uçuş yok. Samsunlular, "Bir şehrin kanatları kırıksa, yükselemez" diyor. 

ARADAKİ UÇUŞ ROTALARI ADETA UÇURUM GİBİ

Trabzon'dan toplam direkt uçuş 30 şehir. Ulaşılan ülke sayısı 12. İç hat direkt uçuş sayısı ise 10 nokta. Yurt dışı rotaları; Almanya'ya (Düsseldorf, Frankfurt, Hannover, Köln/Bonn, vb.), Avusturya (Viyana), Suudi Arabistan (Cidde), Kıbrıs (Larnaka, Baf), Gürcistan (Tiflis), Irak (Erbil) ve daha birçok noktaya direkt uçuşu var. Bu tablo, Trabzon'un sadece Almanya'ya bile Samsun'dan katbekat fazla noktaya direkt uçuşu olduğunu gösterirken, havada açık ara önde görülüyor. Çünkü Samsun, Çarşamba Havalimanı'ndan toplam 13 şehre direk uçuş yapılabiliyor. Yurt dışında ise sadece Almanya (Düseldorf). İç hat direkt uçuş ise sadece 5 nokta. Bunlar ağırlıklı olarak İstanbul ve Ankara.

İŞ İNSANLARI, VELİLER ÖNCELİKLİ TALEPLER

Samsun'da yaşayan iş insanları, öğrenci velileri, vatandaşlar, esnaf, 'direkt uçuş' eksikliği nedeniyle çok sorun yaşadıklarını ve bu şekilde 'üretim merkezi' olmanın hayal olabileceğini vurgularken, özellikle Kıbrıs'ta öğrenim görenlerin velileri, bu eksikliği sıklıkça gündeme getiriyor. İş insanları ise 'dünyada ticaretin çok hızlı döndüğünü ve Samsun'dan yurt dışına gidişin müthiş bir zaman kaybı olduğunu vurguluyor. Trabzon'dan Larnaka ve Baf'a direkt seferler varken, Samsun'dan bu seçenek yok. Samsun'da daha yakın hedefler de sorunlu. Örneğin, Samsun'dan Adana, Gaziantep, İzmir, Bursa, Diyarbakır gibi Türkiye'nin diğer büyük üretim ve ticaret merkezlerine direkt uçuş bulunmuyor.

KAFKASLAR, ORTA ASYA ORTADOĞU, ADANA BİLE YOK

Samsun'un Kafkaslar ve Orta Asya'ya açılan kapı olma potansiyeli yüksek olduğunu vurgulayan iş insanları, Samsun için Tiflis'e direkt uçuş olmamasının büyük bir handikap olduğunu vurguluyor. Ticaret iş birlikleri, fuar katılımları ve birebir iş görüşmeleri, İstanbul aktarması nedeniyle en az bir tam gün ekstra zaman ve maliyet gerektiriyor. Yabancı yatırımcıların "direkt uçak gelmiyorsa biz de gelmeyiz" yaklaşımı ise somut bir gerçeklik. Vatandaşlar, "Adana, Mersin, Van gibi illere gidebilmek için Ankara'ya gitmemeliyiz" diyor. Hava yollarının 'talep yetersiz, o nedenle sefer yok' yaklaşımları ise bu kısır döngüyü uzatırken, Samsun'u hava ulaşımında adeta 'kırık kanatlı şehir' haline getiriyor. 

THY VE AJET'TEN BAYRAKTARLIK TALEBİ

Öte yandan Samsun Çarşamba Havalimanı'nın 'birçok noktaya direkt sefer düzenlenmesi konusunda yetersizliğine de dikkat çekiliyor. Hava ulaşımının bayraktarı olan THY ve AJet ile Samsun Valiliği, Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB ve büyük sanayiciler (Baykar, MKE gibi) havayolu şirketleriyle acilen masaya oturması, "Karadeniz'in üretim merkezi hedefi olan' Samsun için bir öncelik haline geldi.

Samsunlular bu konuda Samsun Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş'un ve Samsun Valisi Orhan Tavlı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'ın, TSO ve yatırımcı şirketlerle birlikte harekete geçmesini bekliyor. Kıbrıs, Tiflis, İzmir ve Adana'nın öncelik olduğu vurgulanıyor. 

SİYASİLER VE İLGİLİLER ARTIK HAREKETE GEÇMELİ

Samsun Milletvekili Dr. Mehmet Muş

Samsun Valisi Orhan Tavlı

SBB Başkanı Halit Doğan

TSO Başkanı Zeki Murzioğlu

SAMSUN VE TRABZON FARKI

Samsun yurtiçi  direkt uçuşlar 

İstanbul 
Ankara
İzmir
Antalya
Dalaman

 

Yurtdışı Direkt Uçuşlar (1 şehir): Almanya, Düsseldorf 
 

Trabzon'dan yurtiçi direkt uçuşlar

İstanbul
Ankara
İzmir
Antalya
Diyarbakır
Adana
Bursa
Dalaman
Mersin
Kayseri

Yurtdışı

Almanya: Düsseldorf, Frankfurt, Hannover, Köln/Bonn, Stuttgart
Avusturya: Viyana
Suudi Arabistan: Cidde
Kıbrıs: Larnaka, Baf
Gürcistan: Tiflis
Irak: Erbil

 

Aziz Yener Cabbar

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap