Vırtus Dünya Atletizm Şampiyonası’nda mücadele eden Samsun'un altın kızı Fatma Damla Altın, kadınlar pentatlonda Dünya şampiyonu olurken, Esra Bayrak Dünya 2.'liğini elde etti.
ÖNEMLİ BİR REKORA İMZA ATTI
İspanya’nın Ourense kentinde düzenlenen Vırtus Dünya Atletizm Şampiyonası’nda mücadele eden Samsun'un altın kızı Fatma Damla Altın, kadınlar pentatlonda Dünya şampiyonu olurken, Esra Bayrak Dünya 2.'liğini elde etti. Fatma Damla Altın, elde ettiği bu başarı ile kariyerindeki 6. dünya şampiyonluğunu kazanarak önemli bir rekora imza attı. Pentatlon branşında mücadele eden bir diğer Samsunlu sporcu Esra Bayraktar da başarılı bir performans sergileyerek Dünya 2.'liğini elde etti.
BAŞARILAR BÜYÜK SEVİNÇ YAŞATTI
Samsunlu iki özel sporcunun aynı branşta elde ettiği bu başarı, hem Türk sporunda hem de Samsun’da büyük sevinç yarattı. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, yaptığı açıklamada: "Vırtus Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda ülkemize büyük bir gurur yaşatan dünya şampiyonu özel sporcumuz Fatma Damla Altın’ı ve dünya ikincisi olan özel sporcumuz Esra Bayrak’ı tebrik ediyorum. Özel sporcularımızın başarılarının devam edeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.


Zekai Anıl
