Samsun'da avcılık faaliyetleri ve kursları, milli ekonomiye önemli bir katkı sağladı. Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, bu yıl açılan av kursları ve av turizmi kapsamında toplam 1 milyon 137 bin TL gelir elde edildi.
KURSLAR YOĞUN İLGİ GÖRDÜ, AV PULU SATIŞI MİLYONLARI AŞTI
Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü, Samsun'da avcılık alanındaki yoğun ilgiyi karşılamak üzere 2025 yılı içerisinde 33 avcılık kursu açtı. Bu kurslara katılan 694 kişi kurs bitirme belgesi almaya hak kazanırken, sadece kurs belgesi gelirlerinden 1 milyon 65 bin TL milli ekonomiye aktarıldı.

Avcılık faaliyetlerinin bir diğer önemli gelir kalemi olan av pullarında ise bu av sezonunda 3 bin 368 av pulu satışı gerçekleştirildi. Bu satışlardan elde edilen toplam kazanç 3 milyon 57 bin TL olarak kayıtlara geçti.
AV TURİZMİ GELİRİ DÜŞTÜ
Avcılık ve belgelendirme çalışmalarının yanı sıra Samsun, av turizmi için de ziyaretçi çekmeye devam etti.
2025 yılı içerisinde 3 avcı, av turizmi için Samsun’a geldi ve bu avcılardan turizm kapsamında 72 bin TL gelir elde edildi.
Geçen sene (2024) ise Samsun'a gelen 14 avcıdan toplam 222 bin TL gelir sağlanmıştı.
Bu verilere göre, 2025 yılında av turizmi için gelen avcı sayısında ve elde edilen gelirde geçen yıla göre önemli bir düşüş yaşandığı görüldü. Kurs ve turizm gelirlerinin toplamı ise 1 milyon 137 bin TL olarak belirlendi.
İhlas Haber Ajansı