Samsun'da kış dönemindeki yağışlar, nüfusun yüzde 75'inin içme suyunu karşılayan Çakmak ile 19 Mayıs barajlarının büyük oranda dolmasını sağladı.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Bahattin Yanık, doluluk oranlarının sevindirici olduğunu söyledi.
116 MİLYON METREKÜP SU

Yanık, "Çakmak Barajı'nda 68 milyon metreküp suyumuz var. Önümüzdeki bir yıllık zaman zarfında herhangi bir içme suyu riski yaşamayacağız. Yani İlkadım, Atakum, Canik, Tekkeköy ve Çarşamba ilçelerinin ihtiyacını karşılayacak durumdayız. Herhangi bir sıkıntı bu bölgede yaşamayacağız. Kentin batısındaki 19 Mayıs, Bafra, Alaçam ve Yakakent'in içme suyu ihtiyacını karşılayan 19 Mayıs Barajı'nda da doluluk oranı 1 Ocak 2026 itibarıyla yüzde 24 iken, aldığımız yağışlarla yüzde 85,6'ya çıktı. Barajda şu anda depolanmış su miktarı 48 milyon metreküptür" diye konuştu.
RAHAT BİR DÖNEM
Şehre 19 Mayıs Barajı'ndan yılda 19,5 milyon metreküp su verildiğini vurgulayan Yanık, "48 milyon metreküp suyumuz var. Burada da herhangi bir riskimiz bulunmuyor. Çakmak Barajı'nda da 68 milyon metreküp suyumuz mevcut. Samsun'da 2026 yılında inşallah su temininde rahat bir dönemi geçirmiş olacağız. 2025 yılında ülkemizde yaşanan kuraklığı Samsun'da içme suyu açısından biraz daha az hissettik. 2024'te büyük bir sıkıntı yaşamıştık. O zaman da Çakmak Barajı'na Yeşilırmak'tan su transferi yaparak problemleri aşmıştık" dedi.
Anadolu Ajansı