Samsun Valisi Orhan Tavlı, OMÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen İl Koordinasyon Toplantısı'nın ardından Kurupelit Kampüsü'nde incelemelerde bulundu. Ziyarette Vali Tavlı'ya Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Genel Sekreter Prof. Dr. İdris Varıcı eşlik etti.
HASTALARLA SOHBET ETTİ
Tıp Fakültesi Hastanesi'ni ziyaret eden Vali Tavlı, hastanenin servislerinde tedavi gören hasta ve hasta yakınlarına acil şifalar diledi. Tavlı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk ile Başhekim Prof. Dr. Davut Güven'den hastanenin kapasitesi, imkanları, yoğun bakım ve acil üniteleri ile yeni açılan Sağlık Turizmi Ofisi hakkında bilgi aldı.
Samsun Teknopark ile Teknoloji ve Transfer Ofisi'ni (OMÜ-TTO) ziyaret eden Vali Orhan Tavlı'ya yürütülen bilimsel ve teknolojik çalışmalar hakkında Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Mevlüt Gürbüz ve OMÜ-TTO Genel Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi İdris Sancaktar tarafından bilgiler aktarıldı.
Samsun Valisi Orhan Tavlı, hastane servislerinde tedavi gören hasta ve hasta yakını vatandaşlarla görüşerek, acil şifalar diledi.
ÖĞRENCİNİN PROJESİNİ İNCELEDİ
Samsun Teknopark Ön Kuluçka ve Araştırma Geliştirme (AR-GE) firmalarınca sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Vali Tavlı, ziyaret esnasında Ön Kuluçka Girişimcisi ve OMÜ İşletme Fakültesi 2'inci sınıf öğrencisi Mehmet Yiğit Köroğlu'ndan projesinin ön prototipi hakkında detaylı bilgi alarak, kendisine başarılar diledi.

Kaynak: Murat Özden