Samsun Valisi Orhan Tavlı, Türkiye'nin su ürünleri işleme odaklı ilk ihtisas organize sanayi bölgesi olma özelliğini taşıyan Yakakent Su Ürünleri İşleme İhtisas OSB alanında yürütülen çalışmaları yakından takip ediyor. Vali Tavlı, bölgenin çevresel güvenliği ve altyapı sağlamlığı için hayati önem taşıyan Güzelceçay Çayı ıslah çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden son duruma dair kapsamlı bilgi aldı.
TAŞKIN RİSKİNE KARŞI DEV TAHKİMAT
Devlet Su İşleri (DSİ) 7. Bölge Müdürlüğü koordinesinde yürütülen proje, bölgedeki sanayi tesislerini taşkın riskinden korumayı ve altyapıyı modernize etmeyi hedefliyor. 15 Ekim 2025 tarihinde sözleşmesi imzalanan "Sinop-Dikmen Güzelceçay Çayı Islahı Yakakent OSB" işi kapsamında, çayın her iki sahilinde toplam 2 bin metre uzunluğunda dolgu topuklu istifli taş tahkimat inşa ediliyor.
ÇALIŞMALARIN YARISI TAMAMLANDI
İnceleme sırasında aktarılan verilere göre, projede şu ana kadar 900 metre dolgu topuk ve 600 metre istifli taş tahkimat imalatı bitirildi. Projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgeye 6 adet betonarme brit inşa edilecek, çevre güvenliği ise panel çitler ve uyarı levhalarıyla desteklenecek. Vali Tavlı, incelemeleri sırasında altyapı sürecinin yatırımcıların yerleşime geçebilmesi açısından kritik bir eşik olduğunu vurguladı.
YAKAKENT OSB'DE ŞUBAT AYI TAHSİS HAREKETLİLİĞİ
Islah çalışmaları sürerken, Yakakent Su Ürünleri İşleme İhtisas OSB'de yatırımcılar için de önemli bir süreç başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanla, Şubat ayı itibarıyla 100 bin metrekarelik alan için arsa tahsis başvuruları alınmaya başlandı. 22 Şubat tarihine kadar sürecek olan başvuru süreciyle birlikte, ıslah edilen alanların Samsun ekonomisine katma değer sağlaması hedefleniyor.

Samsun Valisi Orhan Tavlı'ya ziyaretinde Yakakent Kaymakamı Muhammed Sadi Taşyapan, Alaçam Kaymakamı Fatih Kayabaşı, Yakakent Belediye Başkanı Dr. Şerafettin Aydoğdu ve DSİ 7. Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik eşlik etti.
Anadolu Ajansı

