Samsun ve 6 ilde eş zamanlı operasyon! 7 organize suç örgütü çökertildi
Paylaş

Samsun ve 6 ilde eş zamanlı operasyon! 7 organize suç örgütü çökertildi

Ekleme: 13.02.2024 09:54 Güncelleme: 03.06.2026 15:59

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kafes-39" adlı operasyon kapsamında 7 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 7 organize suç örgütünün çökertildiğini ve 117 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, operasyonlara ilişkin detayları paylaşarak, "Organize suç örgütlerine karşı şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız aralıksız devam edecek" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Operasyonun detaylarına göre, İstanbul'da "BUDAKLAR" Organize Suç örgütü,

  • Antalya'da Soner TAYYAR,
  • Kocaeli'de Uğur ÖZGEN,
  • Samsun'da Sadi YILDIRIM,
  • Bilecik'te Melik KORKUT,
  • Kars'ta Mürsel ÖZAĞDAŞ,
  • Konya'da Bülent ŞİMŞEK'in ele başı oldukları toplam 7 organize suç örgütü çökertildi.

Operasyonlar sonucunda suç örgütlerinin Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Nitelikli Yağma, Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti, Kasten Yaralama, Ölümle Tehdit, Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması, Tefecilik, Çek ve Senet Tahsilatı, Şantaj, Fuhuşa Teşvik, Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı gibi suçları işledikleri tespit edildi.

Operasyonlarda elebaşlarının da aralarında bulunduğu 117 şüpheli yakalandı. Ruhsatsız tabanca, tüfek ve çeşitli suç delillerine el konuldu.

Bakan Yerlikaya, operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıkları ve operasyonlara katılan polisleri tebrik ederek, "Milletimizin duası sizinle. Suç örgütü kurarak halkımızın huzurunu bozanların her an enselerindeyiz. Onlara göz açtırmayacağız" dedi.

 

SonDakika.com

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.