Yaşam

Samsun ve Çevre İllerde 8 ayda 145 Orman Yangını

Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat'ta yılın ilk 8 ayında 145 orman yangını meydana geldiği bildirildi.

1 dk okuma
Samsun ve Çevre İllerde 8 ayda 145 Orman Yangını
Paylaş

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde bulunan Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat'ta 15 faal yangın gözetleme kulesi bulunuyor. 

EKİPLER 7/24 MESAİ YAPIYOR 

Gözetleme, haberleşme ve orman yangınları ile mücadelede görevli işçi sayısının 681 olduğu aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bölge müdürlüğümüz dahilinde orman ve ziraat yangınlarına müdahale ederken faydalandığımız 120 ilk müdahale aracı, 33 arazöz, 13 su ikmal aracı, 11 dozer, 8 ekskavatör, 15 greyder ve 233 traktör arkasına takılan, köy muhtarlıklarına dağıtımı yapılmış 2,5 tonluk su tankımız mevcuttur. Amasya’da 1 yangın gözetleme kulesi, 21 ilk müdahale aracı, 6 arazöz, 3 su ikmal aracı, 2 dozer, 2 ekskavatör, 2 greyder ve 32 traktör arkasına takılan su deposu bulunmaktadır."

Yılın 8 ayında sorumluluk bölgelerinde çıkan 145 orman yangınında 168 hektar alanın zarar gördüğüne işaret edilen açıklamada, bu dönemde Amasya'da ise 19 orman yangınında 15 hektar alanda zarar oluştuğu kaydedildi.

KaynakAnadolu Ajansı

Yorumlar (0)

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Bu içerik için henüz onaylanmış yorum yok.