Samsun Vezirköprü’ye Modern Jandarma Karakolu
Paylaş

Samsun Vezirköprü’ye Modern Jandarma Karakolu

Ekleme: 12.11.2024 21:16

Samsun Vezirköprü’de yapımı tamamlanan Beşpınar Jandarma Karakolu, Orgeneral Ali Çardakçı’nın katılımıyla dualarla açıldı. Yeni karakol 17 bin 500 nüfusa hizmet verecek.

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde, yapımı 2022 yılında başlayan Beşpınar Jandarma Karakolu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde çok sayıda katılımcı yer alırken, etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törende, Beşpınar Karakolu’nun tarihçesi anlatıldı.

YENİ TESİS 25 MAHALLEYE HİZMET VERECEK

Samsun İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, açılış konuşmasında, "İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda inşa edilen Beşpınar Jandarma Karakolu, 17 bin 500 nüfusa hizmet verecek. 19 bin metrekarelik alana kurulan tesis, 1.410 metrekare kapalı alanıyla bölge halkının güvenliği için çalışacak" diye konuştu.

"MODERN BİR KARAKOLA KAVUŞTUK"

Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya ise, "1937-2005 yılları arasında hizmet veren Beşpınar Karakolu'nun kapanışından sonra bölgeye modern bir karakol kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

JANDARMA GENEL KOMUTANINDAN AÇIKLAMALAR

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakçı da, "Bugün köklü bir geçmişe sahip Beşpınar Karakolu'nu yeniden faaliyete geçirmekten gurur duyuyoruz. Bu bina, vatandaşlarımızın güvenliği ve huzuruna adanmış bir hizmettir. Görev yapacak personele hayırlı vazifeler diliyorum" şeklinde konuştu.

AÇILIŞA GENİŞ KATILIM

Törene Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Münir Güzel, Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Alâ, Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcısı Emre Kaya, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş ve Vezirköprü Belediye Başkanı Murat Gül ile çok sayıda protokol üyesi ve vatandaş katıldı. Açılış, kurdele kesimi ve yemek ikramıyla sona erdi.

 

İhlas Haber Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.