Anadolu Mahallesi’ndeki 1. etapta inşaat sürerken Zeytinlik Mahallesi’nde yeni yıkım çalışmaları yürütülüyor. Zeytinlik’teki 2. etap yaklaşık 8 bin 681, 3. etap ise 7 bin 616 metrekarelik alanı kapsıyor. İki etabın yapım ihalelerinin birlikte gerçekleştirilmesi planlanıyor.
ZEYTİNLİK’TE 193 BAĞIMSIZ BİRİMİN YIKIMI PLANLANIYOR
Kentsel dönüşümün 2. etabında 115 bağımsız birimin yıkımı yapılacak. 3. etapta yıkılacak bağımsız birim sayısı ise 78 olarak açıklandı. Böylece iki etapta toplam 193 bağımsız birimin yıkımı öngörülüyor. Bu alanlarda 613 konut ve 53 ticari birim inşa edilecek.

DOĞAN: HAK SAHİPLERİYLE YÜZDE 100 ANLAŞTIK
Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, uzlaşma sürecine ilişkin bilgi verdi. Doğan, “Şehrimiz için önemli bir ana daha birlikte tanıklık ediyoruz. Kentsel dönüşümde 2. ve 3. etapta yıkımlara başladık. 1. etapta yüzde yüz anlaşma ile süreci başlatmıştık ve inşa süreci devam ediyor. 2. ve 3. etapta da hak sahipleri ile yüzde yüz anlaşma sağladık. Bu oranlar hemşehrilerimizin bu yolda bize güvendiğinin en somut göstergesidir. Onların bu güveninden güç alarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

İLK ETAPTA 381 KONUT İNŞA EDİLECEK
Anadolu Mahallesi’nde yürütülen 1. etapta inşaat çalışmaları devam ediyor. Temeli geçen hafta atılan proje, 27 bin 865 metrekare inşaat alanına sahip. Bu etap kapsamında 381 konut ve 40 ticari birim yapılacak. Çalışmaları yerinde inceleyen Doğan, projenin planlanan takvim doğrultusunda ilerlediğini belirtti. Hak sahiplerini en kısa sürede yeni konutlarına kavuşturmayı hedeflediklerini ifade etti.
Dönüşüm projesi Anadolu, Zeytinlik, Kadıköy, Kökçüoğlu ve Hastanebaşı mahallelerini kapsıyor. Beş etapta tamamlanması planlanan projenin genelinde 1.925 konut ve 179 ticari birim inşa edilecek. İlk üç etapta çalışmalar sürerken 4. etapta hak sahipleriyle yüzde 99, 5. etapta ise yüzde 84,80 oranında uzlaşma sağlandı.
Kaynak: SBB Bültenidir