2019 yılı Mülki İdare Amirleri Kararnamesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe girdi. Kaymakam ve Vali yardımcılarına yönelik olan kararname resmi gazetede yayımlandı. Kararnameye göre Kilis'te Vali Yardımcılığı yapan Mehmet Aktaş, Samsun Vali Yardımcılığı'na atandı.
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 2019 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan veya hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 403 mülki idare amirinin görev yerlerinin liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirildiği belirtildi.
SAMSUN'DA 8 İSİM DEĞİŞTİ
Buna göre Bafra Kaymakamlığı'na Trabzon Beşikdüzü Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, İlkadım Kaymakamlığı'na Trabzon Yomra Kaymakamı Hasan Balcı, Terme Kaymakamlığı'na Sinop Türkeli Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Asarcık Kaymakamlığı'na Bolu Mengen Kaymakamı Hasan Günaydın, Samsun Vali Yardımcılığı'na da Kilis Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş atandı. Terme Kaymakamı Mehmet Parlak, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği'ne, Kars Sarıkamış Kaymakamlığı'na Kavak Kaymakamı Recep Koşal, Şırnak Vali Yardımcılığı'na da Asarcık Kaymakamı Fatih İzmir atandı.
İŞTE SAMSUN'A GELENLER

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen

İlkadım Kaymakamı Hasan Balcı

Terme Kaymakamı Murat Zadeleroğlu

Asarcık Kaymakamı Hasan Günaydın

Samsun Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş
Haber:Yunus KILIÇ