Samsun'a bu görüntü yakışmıyor
Paylaş

Samsun'a bu görüntü yakışmıyor

Ekleme: 10.07.2026 17:17 Güncelleme: 10.07.2026 17:25

Samsun'un efsane başkanı Muzaffer Önder'in, adını taşıyan parktaki büstünün bakımsız ve kirli görüntüsü vatandaşların tepkisini çekiyor.

Samsun'da 1989-1999 yılları arasında iki dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan ve şehre bıraktığı izlerle kentin unutulmaz liderleri arasında yer alan merhum Muzaffer Önder'in, adını taşıyan parktaki büstünün bakımsız ve kirli görüntüsü vatandaşların tepkisini çekti.

İlkadım ilçesinde, Samsun Valiliği binasının hemen yanı başında bulunan Muzaffer Önder Parkı içerisindeki anıt büstün son hali, görenleri üzdü. Şehrin en merkezi ve protokol güzergahı üzerindeki noktalardan biri olan parkta yer alan büstün, kuş pislikleri ve hava muhalefeti nedeniyle oluşan lekelerle kaplandığı görüldü.

Kentin hafızasında "Halkçı Başkan" olarak yer edinen bir ismin büstünün, Valilik binasına komşu bu kadar görünür bir noktada uzun süredir temizlenmemiş olması kente ve vefa duygusuna yakıştırılamadı.

Her gün binlerce Samsunlunun ve kenti ziyaret eden misafirlerin önünden geçtiği büstün üzerinde biriken kir tabakası, mermer kaideye kadar sızmış durumda. Çevredeki vatandaşlar ve merhum başkanın sevenleri, Samsun’a uzun yıllar hizmet etmiş ve ismi kentin simgeleriyle özdeşleşmiş bir belediye başkanının anısına daha çok saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti. Vatandaşlar, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve ilgili temizlik işleri müdürlüklerinin duruma acilen müdahale ederek büstü eski saygın ve temiz görünümüne kavuşturmasını talep etti. 

 

Kaynak: Haber Merkezi

# Samsun’un en başarılı milletvekili sizce kim?

Oy kullanarak KVKK / Gizlilik Politikası'nı kabul etmiş sayılırsınız. Kişisel verileriniz yalnızca mükerrer oy kullanımını önlemek amacıyla saklanmaktadır.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.