Bu hafta başı Atakum ilçesi Körfez Mahallesi'nde meydana gelen olayda, bölgede uygulama yapan polisler, uygulama olduğunu gören bir aracın sokağa daldığını farkedince peşine düştü. İddiaya göre aracı 17 yaşındaki Alperen Savaş kullanıyordu.
Savaş ve yanında bulunan arkadaşının olduğu aracı, polis durdurdu. Araca Alperen Savaş'ı dayayan polis memuru, üzerini aradı. Bu esnada polisin elindeki silah bir anda patladı. 17 yaşındaki Savaş, başına aldığı kurşunla yere yığıldı. Başından yaralanan genç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alındı. Savaş'ın durumunun iyiye gittiği belirtildi.
VALİ KAYMAK TALİMAT VERDİ
Savaş'ın ailesi hukuksal mücadele başlatmaya hazırlanırken, adliyeye sevkedildiği belirtilen polis memuru, serbest bırakıldı. Samsun Valiliği'de soruşturma başlattı. Vali Osman Kaymak'ın talimatı ile 17 yaşındaki gencin başından kaza sonucu vurduğu öne sürülen polis memuru açığa alındı. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın çok yönlü devam ettiği öğrenildi. Zekeriya FIRAT