Samsun’un Tekkeköy ilçesi Asarağaç Mevkii’nde 2 yıl önce başlanan yan yol çalışmaları, bir türlü tamamlanamadı. Vatandaşın arazisinde kalan 30 metrelik kısmının kamulaştırılmaması nedeniyle 'Karayolları yan yolu tamamlamadığı öne sürülse de' tehlikeli bağlantı ölüme davetiye çıkarıyor.
Tekkeköy Asarağaç Mevkii’nde 2017 yılında şehir trafiğini rahatlatmak için viyadükler yapıldı. Viyadük inşaatları sırasında trafiğin olumsuz etkilenmemesi ve sanayi sitelerine girişlerinde kullanılması için yan yol çalışmaları başlatıldı. Ancak viyadük inişinde 'bir noktadan' tehlikeli ve hiç bir trafik uyarı olmayan bölgeden hızla gelen araçların aktığı trafiğe çıkış verildi. Kazalara davetiye çıkaran tehlikeli çıkışta, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in 'Otomobil satış bayisi ve akaryakıt istasyonunun olması da' dikkat çekti. Viyadük'e verilen ölüm çıkışı, Başkan Demir'in sahibi olduğu akaryakıt istasyonu ve otomobil satış firmasının bitimine denk geliyor.

YOL YAPILABİLİRDİ DAVA ENGEL DEĞİL
Bir türlü tamamlanamayan yan yolda bir de 'kamulaştırma davası' konuşuluyor. 6 kilometre uzunluğundaki yan yolun 30 metrelik kısmının sahibi olan Barış Aydın, davanın yolun yapılmasına engel olmadığını söyledi. Aydın, “2005 yılında Tekkeköy Belediyesi’nin imar planında benim arazim üzerinde yanlış planlamalar yapıldı. Dilekçe verdim düzeltmediler. Bana Karayolları 280 lira metrekare fiyatı verdi, dava açtım. Bin 300 liradan mahkeme sonuçlandı. Mahkeme geçen ay bitti, ama yolu yine yapmadılar” dedi.
KARAYOLLARI VE BAŞKAN DEMİR BU İŞİ ÇÖZMELİ
Çevredeki vatandaşlar ise, her gün o viyadük çıkışında tehlikeli geçişlerin olduğunu belirterek, "Bir tek trafik levhası yok. Zaten yasal bir çıkışta değil, derme çatma. Büyükşehir Belediye Başkanı'nın şirketlerinin olduğu bölgede böyle bir çıkış, anlaşılır gibi değil. Tam akaryakıt istasyonu ve araç satış bayisinin bitişine denk gelmesi de düşündürü. Karayollarını ve Başkan Demir'i 'kimse ölmeden' göreve davet ediyoruz" diye konuştu.Recep MOL