Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin günlük vaka sayısını 28 bin 351 olarak açıklaması, herkeste soğuk duş etkisi yarattı. En son 6 bin olarak açıklanan günlük vaka sayısına, belirti göstermeyenlerinde dahil edilerek 28 bin 351 olarak açıklanması ve Samsun'un yüzde 50 vaka artışı yaşanan 15 il arasında gösterilmesi, kentte sokakları adeta boşalttı.

TABİP ODASI'NDAN UYARI
Ana caddeler ve yollar, bir anda sessizliğe gömüldü. Zorunlu işi olan vatandaşların banka, yada postaneye gittikleri görüldü. Samsun Tabip Odası Başkanı Funda Furtun, durumun vahim olduğunu belirterek, uyarılarda bulundu. Furtun, vaka artışı nedeniyle filyasyon ekipleri ile sağlık çalışanlarının zor duruma düştüğüne dikkati çekti. Furtun, filyasyon ekiplerinin pozitif vakalara yetişmekte zorlandığına işaret ederek, kentte hastanelerde yoğun bakımlarda neredeyse yer kalmadığına dikkati çekti.

İLAÇ DEDİKODUSU
AĞIR VAKALARI ARTIRDI
Sağlık çalışanlarının ellerinden geleni yaptığını belirten Tabip Odası Başkanı Funda Furtun, korona virüs ile ilgili kullanılan ilaçların kalp rahatsızlığına yol açtığı yönündeki yalan dedidoku nedeniyle vatandaşların ilaçları kullanmamaya başladığına işaret etti. Furtun, "Bu da ağır vakaların artmasına sebep oluyor. İlaçlar hafif bulantı ve kusma yapıyor ama bu bütün ilaçlarda olabilen bir şey. Ciddi bir yan etki yaşayan bir hasta henüz görmedim. Aksine bu ilacı kullanmamak koronavirüsün, zatürreye çevirmesine sebep oluyor. Bu ilacı erken dönemde almak bu konuda engelleyici oluyor. Vatandaşalarımız dedikodulara inanmasınlar. İlaçlarını içsinler "açıklamasını yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin günlük vaka sayısını 28 bin 351 olarak açıklaması, herkeste soğuk duş etkisi yarattı.



En son 6 bin olarak açıklanan günlük vaka sayısına, belirti göstermeyenlerinde dahil edilerek 28 bin 351 olarak açıklanması ve Samsun'un yüzde 50 vaka artışı yaşanan 15 il arasında gösterilmesi, kentte sokakları adeta boşalttı.
Haber: N.Alper CABBAR