Samsun’da 300 öğrenci sporla buluştu
Paylaş

Samsun’da 300 öğrenci sporla buluştu

Avrupa Spor Haftası kapsamında Samsun’da düzenlenen etkinlikte Taflan İlkokulu’ndaki yaklaşık 300 öğrenci geleneksel sokak oyunlarıyla spor yaptı.

Avrupa Spor Haftası kapsamında pilot illerden biri seçilen Samsun’da Taflan İlkokulu öğrencileri sportif etkinliklerde bir araya geldi. Yaklaşık 300 öğrencinin katıldığı organizasyonda çuvalla atlama, halat çekme, ip atlama ve koca ayak gibi geleneksel sokak oyunları oynandı. Etkinlik sonunda öğrencilere ve katılımcılara çeşitli hediyeler verildi.

TAFLAN İLKOKULU’NDA SPOR ETKİNLİĞİ

Her yıl 23-30 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Spor Haftası etkinlikleri, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu koordinasyonunda 81 ilde gerçekleştiriliyor.

Bu yıl pilot seçilen yedi ilden biri olan Samsun’da hafta boyunca farklı sportif etkinlikler düzenlendi. Bu kapsamda Taflan İlkokulu da öğrencilerin sporla buluştuğu organizasyonlardan birine ev sahipliği yaptı.

300 ÖĞRENCİ SPORLA BULUŞTU

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Samsun İl Temsilciliği öncülüğünde düzenlenen etkinliğe Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Atakum Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Türkiye Capoeira Derneği ve Samsun Sevdalıları Platformu destek verdi.

Organizasyonda yaklaşık 300 öğrenci çeşitli sportif ve eğlenceli aktivitelere katıldı.

Etkinliğin saha organizasyonu ve oyun faaliyetlerini Türkiye Capoeira Derneği Başkanı Güngör Doğanay üstlendi.

GELENEKSEL SOKAK OYUNLARI OYNANDI

Güngör Doğanay'ın yönetimindeki etkinlikte öğrenciler çuvalla atlama, halat çekme, ip atlama ve koca ayak gibi geleneksel sokak oyunlarında yarıştı.

Yarışmaların ardından öğrencilere ve diğer katılımcılara çeşitli hediyeler takdim edildi.

"3'TEN 93'E HERKES İÇİN SPOR"

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Samsun İl Temsilcisi İsmail Uzun, sporun toplumun farklı kesimlerine ulaştırılmasını amaçladıklarını belirtti.

Uzun, yıl boyunca "3'ten 93'e herkes için ve her yerde spor" anlayışıyla faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade ederek, amaçlarının insanları harekete geçirmek, yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak ve farklı spor branşlarına yönlendirmek olduğunu söyledi.

Samsun'da son bir haftadır yoğun bir organizasyon süreci geçirdiklerini belirten Uzun, olumsuz hava koşullarına rağmen faaliyetlere ara vermediklerini kaydetti.

Uzun, yaklaşık 300 çocukla gerçekleştirilen etkinliğin ardından okul yönetimi ile destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.