Samsun'da 622 milyon liralık enerji yatırımı
Paylaş

Samsun'da 622 milyon liralık enerji yatırımı

Samsun’un Ladik ilçesinde başlayan enerji altyapısı güçlendirme çalışmaları kapsamında 2026-2030 yılları arasında 622 milyon TL’lik yatırım gerçekleşecek. İlçe genelinde yer altı enerji hatlarından trafo ve şebeke yenilemelerine kadar birçok proje hayata geçirilecek.

Samsun’da AK Parti Ladik İlçe Başkanı Av. Erkan Şahin, ilçenin enerji altyapısının güçlendirilmesine yönelik kapsamlı bir yatırım programının başladığını duyurdu. Erkan Şahin’in açıklamasına göre, 2026 yılında başlayan çalışmalar kapsamında 2026-2030 yılları arasında toplam 622 milyon TL’lik enerji yatırımı yapılması planlanıyor.

Yatırımlarla birlikte ilçedeki mevcut enerji hatlarının güçlendirilmesi, kapasitenin artırılması ve enerji arzının daha sağlıklı hale getirilmesi hedefleniyor.

AKDAĞ KAYAK MERKEZİ’NDE HATLAR YER ALTINA ALINACAK

Çalışmalar kapsamında Ladik Ambarköy mevkisinden şehir merkezi girişine uzanan Gaziler Caddesi projesi ile Akdağ Kayak Merkezi Yer Altı Projesi öne çıkan yatırımlar arasında yer alıyor. İlçe genelinde ayrıca trafo ve şebeke yenileme, armatür dönüşümü ve kapasite artırımı projelerinin uygulanacağı belirtildi.

Mahalle muhtarları ile vatandaşların ilgili kurumlara ilettiği dilekçe ve taleplerin de yatırım programında değerlendirildiği, ihtiyaç bulunan bölgelerde çalışmaların sürdürüleceği kaydedildi.

HEDEF DAHA AZ KESİNTİ VE DAHA KALİTELİ ENERJİ

Projelerin tamamlanmasıyla Ladik’te enerji altyapısının daha dayanıklı hale getirilmesi amaçlanıyor. Yatırımlar sayesinde elektrik kesintilerinin azaltılması, olası arızalara daha hızlı müdahale edilmesi ve ilçeye verilen enerjinin kalitesinin artırılması hedefleniyor.

AK Parti Ladik İlçe Başkanı Av. Erkan Şahin, enerji yatırımlarının Ladik’in gelişimine katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

 

Kaynak: Erkan Şenel

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.