Samsun'da içme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam yapıp, zammın her ay TÜFE oranında güncellenme kararı alan Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ'nin, İlkadım ilçesinde gerçekleştirdiği planlı su kesintisi, vatandaşı ve esnafları zor duruma soktu. Vatandaşlar günlük ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanırken, esnaf duruma isyan etti.
Samsun'un en işlek caddelerinden olan İstiklal Caddesi'nin altında kalan mahalleleri etkileyen su kesintisi, vatandaşların yaşamını olumsuz etkiledi. Vatandaşlar tuvalet ihtiyacını bile karşılayamadı.
VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ
Vatandaşlar, SASKİ'nin arıza hattı 185'i telefon yağmuruna tuttu. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde trajikomik görüntüler ortaya çıktı. Vatandaş görevli ile konuştuğu görüntülerde, "Yıkanamıyoruz. Bu nedir böyle? 7 saattir su yok. Böyle birşey olamaz. Abdestte alamıyoruz. Suya zam yapıyorsunuz ama hizmet sıfır. Böyle rezillik görülmedi "ifadelerini kullandı. Görevli ise şikayet için SASKİ Genel Müdürlüğü'nün aranmasını istedi. Esnaflar ise büyük bir mağduriyet yaşadı. 7 saatin sonunda SASKİ konut ve işyerlerine su verebildi. Yunus KILIÇ