Samsun'da Alacaklı işçiler üretimi durdurdu 
Paylaş

Samsun'da Alacaklı işçiler üretimi durdurdu 

Ekleme: 31.10.2021 17:41 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

Samsun'un İlkadım İlçesi Toybelen mevkiinde yer alan Beltaş Yapı'da ücretleri ödenmediği için iş bırakan inşaat işçilerine,  ödeme sözü verildi. 

Samsun merkeze bağlı Toybelen Mahallesi'nde faaliyet sürdüren Beltaş Yapı'ya bağlı taşeron firma Aksoylar'da çalışan inşaat işçileri, haklarını alamadıkları için iş durdurdu. İşçilerle görüşen firma yetkilileri işçilere haklarının ödeneceği sözünü verdi.

Emeğin Gücü Derneği 'İşçilerin kararlı tutumu karşısında asıl işveren firma yetkilileri işçilerle bir araya geldi. İşçilerin avukatı ile arabulucu bir araya gelecek. Şirket yetkilileri işçilerin haklarını ödeyeceği sözünü verdi" dedi.

İŞVEREN SÜRE İSTEDİ 

19 Eylül 2021 tarihinde işe başlayan 25 işçinin ücretleri ödenmedi. Alacaklarını isteyen işçiler iş durdurdu. Şirket yetkilileri polis çağırırken,  işverenin çarbamba gününe kadar sözü verdiği işçiler eylemi sonlandırdı. İşçileri çarşamba günü ödeme yapılmazsa yeniden iş durduracaklarını söylediler. Kaynak: Evrensel

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.