Samsun’da başladı, Şanlıurfa’da bitti: Filmleri aratmayan operasyon!
Paylaş

Samsun’da başladı, Şanlıurfa’da bitti: Filmleri aratmayan operasyon!

Samsun’da polis ekiplerinin ağlarken fark ettiği bir kadının dolandırıldığını anlatması üzerine başlatılan soruşturma, Şanlıurfa’daki bir bağ evine kadar uzandı. Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan şüphelilerin, kadına evini sattırarak 2 milyon 329 bin TL’sini aldıkları belirlendi. Operasyonda 9 şüpheli yakalanırken, Ankara’daki başka bir kadının 2 milyon TL daha göndermesi de son anda engellendi.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin kentte yürüttüğü çalışmalar sırasında ağlayan bir kadını fark etmesiyle başlayan nitelikli dolandırıcılık soruşturmasında dikkat çeken ayrıntılar ortaya çıktı.

Kadın, telefonla kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan kişiler tarafından dolandırıldığını söyledi. Mağdurun anlatımına göre şüpheliler, kadını evini satmaya yönlendirdi. Kadın, satıştan elde ettiği paranın 2 milyon 329 bin TL’sini şüphelilerin bildirdiği banka hesaplarına gönderdi.

[MEDYA-EMBED]

Bunun üzerine Samsun polisi şüphelilerin tespit edilmesi için çok yönlü çalışma başlattı.

İZLER ŞANLIURFA’DAKİ BAĞ EVİNE ÇIKTI

Polisin yaptığı çalışmalar sonucunda şüphelilerin Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde bulunan bir bağ evini dolandırıcılık faaliyetlerinde kullandıkları tespit edildi. Bağ evinin çevresinin kamera sistemiyle kontrol altında tutulduğu da belirlendi. 15 Eylül 2026’da, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünün desteğiyle belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.

3 ŞÜPHELİ BAĞ EVİNDE YAKALANDI

Ekipler, bağ evinin kapısını koçbaşıyla açarak içeri girdi. Evde bulunan 3 şüpheli suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon sırasında şüphelilerin iki cep telefonunu pencereden bahçeye attıkları tespit edildi. Telefonlar ekipler tarafından bulunarak muhafaza altına alındı.

ANKARA’DAKİ KADIN 2 MİLYON TL DAHA GÖNDERECEKTİ

Polis ekipleri bağ evine girdiği sırada şüphelilerin, Ankara’da yaşayan başka bir kadınla telefon görüşmesini sürdürdüğü belirlendi. Yapılan incelemede kadının, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan kişilerin yönlendirmesiyle daha önce 1 milyon 500 bin TL gönderdiği ortaya çıktı.

Kadının bu kez 2 milyon TL daha göndermek üzere bankaya gitmeye hazırlandığı belirlendi. Operasyon sırasında yaşananları telefonun diğer ucundan duyan kadın görüşmeyi sonlandırdı. Şüphelenerek en yakın polis merkezine başvuran kadının da nitelikli dolandırıcılık mağduru olduğu tespit edildi.

Polis operasyonuyla kadının 2 milyon TL daha göndermesinin önüne geçildi.

DİJİTAL MATERYALLERE EL KONULDU

Bağ evinde yapılan aramada 10 cep telefonu, 8 SIM kart, 2 tablet, 1 dizüstü bilgisayar ve 1 kamera kayıt cihazı ele geçirildi. Ayrıca 56 adet Lyrica ile 12 adet Captagon olduğu değerlendirilen hap bulundu.

Ele geçirilen dijital materyaller, şüphelilerin bağlantılarının ve diğer olası dolandırıcılık olaylarının tespit edilmesi amacıyla incelemeye alındı.

TOPLAM 9 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Samsun polisinin yürüttüğü çalışmalar ve farklı adreslere düzenlenen operasyonlar sonucunda toplam 9 şüpheli yakalandı. Ele geçirilen dijital materyallerin incelenmesi sürerken, soruşturmanın ülke genelindeki benzer dolandırıcılık olaylarıyla olası bağlantıları da araştırılıyor.

 

Kaynak: Haber Merkezi

# Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz? (Anketimiz 20.09.2026 pazar günü saat 23.59'da sona erecektir)

Oy kullanarak KVKK / Gizlilik Politikası'nı kabul etmiş sayılırsınız. Kişisel verileriniz yalnızca mükerrer oy kullanımını önlemek amacıyla saklanmaktadır.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.