Samsun’da bin kişiye düşen hekim sayısı belli oldu
Paylaş

Samsun’da bin kişiye düşen hekim sayısı belli oldu

Ekleme: 05.07.2026 15:08 Güncelleme: 05.07.2026 15:09

TÜİK 2023 sağlık çalışanları verilerine göre Samsun’da bin kişi başına düşen toplam hekim sayısı 2,53 oldu.

Samsun’da sağlık alanına ilişkin dikkat çeken veriler açıklandı. TÜİK 2023 sağlık çalışanları istatistiklerine göre kentte uzman, pratisyen ve asistan hekimlerle birlikte toplam hekim sayısı 3 bin 479 olarak kayıtlara geçti. Samsun’da bin kişi başına düşen toplam hekim sayısı ise 2,53 oldu.

Samsun’da sağlık hizmetlerinde görev yapan hekim sayısına ilişkin veriler, kentin sağlık altyapısındaki insan kaynağını ortaya koydu. TÜİK 2023 verilerine göre Samsun’da 1.799 uzman hekim, 905 pratisyen hekim ve 775 asistan hekim görev yapıyor. Bu verilere göre kentte toplam hekim sayısı 3 bin 479’a ulaştı. Samsun’da bin kişi başına düşen toplam hekim sayısı ise 2,53 olarak açıklandı.

SAMSUN’DA TOPLAM HEKİM SAYISI 3 BİN 479

TÜİK 2023 sağlık çalışanları istatistiklerine göre Samsun’da görev yapan hekimlerin büyük bölümünü uzman hekimler oluşturdu. Kentte 1.799 uzman hekim bulunurken, pratisyen hekim sayısı 905 olarak kaydedildi. Asistan hekim sayısı ise 775 oldu. Uzman, pratisyen ve asistan hekimlerin toplamıyla Samsun’daki toplam hekim sayısı 3 bin 479 olarak hesaplandı.

BİN KİŞİYE 2,53 HEKİM DÜŞÜYOR

Verilere göre Samsun’da bin kişi başına düşen toplam hekim sayısı 2,53 seviyesinde gerçekleşti. Bu oran, kentte her bin kişiye yaklaşık 2 buçuk hekim düştüğünü gösterdi. Sağlık çalışanları istatistiklerinde Samsun’da ayrıca 714 diş hekimi, 4 bin 859 hemşire, 1.167 ebe, 708 eczacı ve 5 bin 273 diğer sağlık personelinin bulunduğu bilgisi yer aldı.

 

Haber Merkezi

#Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?

Oy kullanarak KVKK / Gizlilik Politikası'nı kabul etmiş sayılırsınız. Kişisel verileriniz işlenmemekte, yalnızca IP adresiniz tekrar oy kullanımını önlemek amacıyla geçici olarak saklanmaktadır.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.