Samsun'da deniz sezonunun başlamasıyla birlikte sahillerde görev yapacak cankurtaranlar için eğitim süreci başladı. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından istihdam edilen cankurtaranlar, olası boğulma vakalarının önüne geçebilmek amacıyla Atakum sahilinde uygulamalı eğitimlerden geçiriliyor.
Deniz sezonunda vatandaşların güvenliğini sağlamak için görev yapacak ekipler, eğitimlerin ilk bölümünü Çobanlı İskelesi'nde gerçekleştirdi. Özellikle dalgalı ve riskli sularda müdahale tekniklerinin uygulandığı eğitimlerde, cankurtaranların olası acil durumlara hazırlıklı olması hedefleniyor.

DALGALI DENİZ ŞARTLARINDA UYGULAMALI EĞİTİM
Eğitimlerde cankurtaranlara, dalgalı sularda kurtarma yöntemleri, boğulma tehlikesi yaşayan kişilere yaklaşım teknikleri ve ekipman kullanımı konusunda uygulamalı çalışmalar yaptırılıyor. Denizde meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı hızlı ve etkili müdahale kabiliyetinin artırılması amaçlanıyor.

BOĞULMA VAKALARININ AZALTILMASI HEDEFLENİYOR
Yaz aylarında yoğun ilgi gören Atakum sahili başta olmak üzere Samsun'un çeşitli sahil noktalarında görev yapacak cankurtaranlar, sezon boyunca vatandaşların güvenliği için hazır bulunacak. Eğitim programıyla birlikte boğulma vakalarının en aza indirilmesi ve sahillerde güvenliğin artırılması hedefleniyor.


Doğukan Sırgancı