Samsun'da delta varyantı alarmı
Paylaş

Samsun'da delta varyantı alarmı

Ekleme: 15.07.2021 17:47 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

Samsun'da dört ilçede korona virüsün Hindistan türü olan delta varyantına rastlandığı öne sürüldü. Delta varyantı, çok kolay bulaşabilme özelliği ile biliniyor. 

Samsun'da korona virüs vaka sayısı oranı yüz binde 23'e düşsede, Hindistan'da görülen ve çok kolay bulaşabilen delta varyantının dört ilçede tespit edildiği iddiası, endişe yarattı. Korona virüsün İngiliz, Afrika mutasyonlarının görüldüğü Samsun'da, Bafra, İlkadım, Çarşamba ve Terme'de delta varyantı görüldüğü öne sürüldü.  

Delta varyantı tespit edilen kişilerle temas edenlere karantina uygulanırken, filyasyon ekiplerininde çalışma başlattığı belirtildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, delta varyantının 36 şehirde görüldüğünü  ve bu varyanta bağlı olarak 750 vakanın tespit edildiğini açıklamıştı.  Zekeriya FIRAT

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.