Samsun Bölge Adliyesi'nde görevli Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğukpınar, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nin gönüllü olarak yıllardır çektiği fotoğraflarla tanıtım elçiliğini yapıyor. Soğukpınar, deltanın fotoğratçılara yasaklanmasına tepki gösterdi.

SORUYORUZ CEVAP YOK
Sosyal medya hesabından tepki paylaşımı yapan Soğukpınar, cennette çektiği videoyu işaret ederek, "Bu videoyu Samsun Kızılırmak Deltası'nın kuş fotoğrafçılarına yasaklanmadığı 2018 yılının bir sabahında çekmiştim. Deltayı, tanıtmakla mücadele eden kuş fotoğrafçılarının, 2 yıldır deltaya sebepsiz olarak giremediklerini biliyor musunuz ? "dedi.

DELTAYI TANITAN BİZLERİZ
Soğukpınar paylaşımında, "Maalesef, bu yasağın alınmasında 10 tane bile kuş ismi sayamayan ve bilimsel yetersizliği olmayan projeci yerel kişiler ile masa başı yöneticilerin söz sahibi olması etkili olmuştur.Kuş fotoğrafçısı olan arkadaşlarım , maddi menfaat gözetmeyen ve sadece doğayı korumakla görevli fedakar kişilerdir. UNESCO başvuru sürecinde kuş Fotoğrafçılarından fotoğraf isteyen yöneticiler, süreç tamamlandığında kuş fotoğrafçılarını alana sokmamışlardır. Deltanın adı Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti ama kuş fotoğrafçılarının alanda kuş fotoğrafı çekmesi yasak.Niye yasak , kuşları kim tanıtacak ? diye sorduğumuz da cevap veremeyen yetkililer...Şunu bilin ki ''Biz tetiğe değil, deklanşöre basarız.Öldürmeyiz, ölümsüzleşitiririz "açıklamasında bulundu.

'Biz öldürmeyiz ölümsüzleştiririz'
Soğukpınar, yaptığı paylaşımlar, deltanın fotoğrafçılara yasaklanmasına tepki gösterdi. Soğukpınar, "Biz öldürmeyiz, ölümsüzleştiririz "dedi. Zekeriya FIRAT