Bilim / Teknoloji

Samsun'da Doğadan İlham Alan Bilim şenliği başladı

Samsun’un İlkadım ilçesinde TÜBİTAK 4007 kapsamında düzenlenen "Doğadan İlham Alan Bilim" şenliğinde, 26 farklı atölyede bilim, sanat ve doğa bir araya getirildi.

1 dk okuma
Samsun'da Doğadan İlham Alan Bilim şenliği başladı
Paylaş

İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yürütücülüğünde gerçekleştirilen ve Samsun’da desteklenen üç projeden biri olan şenlik, İlkadım Okçuluk Salonu’nda ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Doğadan ilham alan bilimsel ve teknolojik yeniliklerin tanıtıldığı etkinlikler, okul öncesi dönemden yetişkinlere kadar her yaş grubuna hitap ediyor.

Samsun'da "Doğadan İlham Alan Bilim" şenliği başladı

26 FARKLI ATÖLYEDE ETKİNLİK

Şenlikte geleneksel ebru sanatından Siberay eğitimine, resim çalışmalarından zekâ oyunlarına kadar birçok etkinlik düzenleniyor. Biyomimikri yaklaşımıyla doğadaki sistemlerin bilim ve teknolojiye nasıl ilham verdiği uygulamalı çalışmalarla anlatılıyor. Origami atölyesinde kuşların kanatları ile uçak kanatları arasındaki benzerlikler incelenirken, doğadan esinlenilen unsurlarla logo tasarımları ve yaratıcı kolajlar da hazırlanıyor. Etkinliklerle çocukların gözlem yapma, düşünme ve doğa ile bilim arasındaki ilişkiyi keşfetme becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Samsun'da "Doğadan İlham Alan Bilim" şenliği başladı

ŞENLİK 24 EKİM'E KADAR AÇIK

Halka açık olarak düzenlenen şenlikte, giriş alanına yerleştirilen karekodlar sayesinde ziyaretçiler atölyelerin hedef kitleleri ve yaş grupları hakkında bilgi alabiliyor. Katılımcılar, ilgi alanlarına göre kendilerine uygun etkinliklere yönlendirilebiliyor. "Doğadan İlham Alan Bilim" şenliği, 22-24 Ekim tarihleri arasında 10.00-16.00 saatlerinde İlkadım Okçuluk Salonu’nda ziyaret edilebilecek.

Samsun'da "Doğadan İlham Alan Bilim" şenliği başladı


Samsun'da "Doğadan İlham Alan Bilim" şenliği başladı
Kaynakİhlas Haber Ajansı

Yorumlar (0)

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Bu içerik için henüz onaylanmış yorum yok.