Samsun’da Emine nineye 85. yaşında bir ilk
Paylaş

Samsun’da Emine nineye 85. yaşında bir ilk

Samsun’da 85 yaşına giren 5 çocuk annesi Emine Kurt’a doğum günü sürprizi yapıldı. Kurt, “İlk kez doğum günüm kutlandı” dedi.

Samsun’da 85 yaşına giren 5 çocuk annesi Emine Kurt’a Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından doğum günü sürprizi yapıldı. Daha önce doğum gününün hiç kutlanmadığını söyleyen Kurt, pastayı görünce şaşkınlık ve mutluluk yaşadı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, “Yaş Alan Büyüklerimize Doğum Günü Projesi” kapsamında yaşlı vatandaşların özel günlerinde yanlarında oluyor. Sosyal Hizmetler ekipleri, doğum günü gelen yaşlı vatandaşları evlerinde ziyaret ederek pasta götürüyor.

“İLK KEZ BUGÜN KUTLANDI”

İlkadım ilçesi Kıran Mahallesi’nde yaşayan 85 yaşındaki Emine Kurt, ekiplerin getirdiği doğum günü pastasını görünce şaşırdı.

Daha önce doğum gününün hiç kutlanmadığını belirten Kurt, “Belediyemize Allah kuvvet versin. Pastayı gördüm, şoke oldum. Daha önce hiç kimse doğum günümü kutlamadı. İlk kez bugün kutlandı. Çok mutlu oldum.” dedi.

YAŞLI VATANDAŞLARA FARKLI ALANLARDA DESTEK

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sağlık ve Yaşlı Bakım Şube Müdürlüğünde görev yapan Psikolog Yasin Güzel, yaş alan vatandaşlara yönelik çalışmaların farklı alanlarda sürdüğünü söyledi.

Güzel, Ataköy Aktif Yaşam Merkezi aracılığıyla yaşlı vatandaşların sosyal izolasyonla ve günlük yaşamlarındaki sorunlarla baş etmelerine yönelik hizmetler verildiğini belirtti.

Merkezde Halk Eğitim kursları, fizyoterapist, diyetisyen ve psikolog desteği sunulduğu aktarıldı.

“SADECE DOĞUM GÜNLERİYLE SINIRLI DEĞİL”

Çalışmaların doğum günü ziyaretleriyle sınırlı olmadığını belirten Güzel, “Nefes Projesi” kapsamında yaşlı vatandaşlara evde temizlik ve hastane hizmetleri de sağlandığını ifade etti.

Yaşlı vatandaşların Ataköy Aktif Yaşam Merkezi'nde gün boyunca çeşitli hizmetlerden yararlanabildiğini belirten Güzel, bu çalışmalarla sosyal izolasyonun azaltılmasının amaçlandığını söyledi.

YALNIZ YAŞAYANLAR ZİYARET EDİLİYOR

Yaşlı vatandaşların yalnız bırakılmaması amacıyla rutin ev ziyaretleri de gerçekleştiriliyor.

Güzel, özellikle evde yalnız yaşayan vatandaşların düzenli olarak ziyaret edildiğini belirterek, “Onların gönüllerini hoşnut etmek bizim için çok önemli. Bu kapsamda da doğum günü sürprizleri yapıp kendilerinin doğum günlerini kutluyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

# Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz? (Anketimiz 20.09.2026 pazar günü saat 23.59'da sona erecektir)

Oy kullanarak KVKK / Gizlilik Politikası'nı kabul etmiş sayılırsınız. Kişisel verileriniz yalnızca mükerrer oy kullanımını önlemek amacıyla saklanmaktadır.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.