Türkiye korona virüs ile kıyasıya mücadele ediyor. Bu mücadelede ilk olumlu sonuçlar alınmaya başlandı. Günlük vaka sayısında düşüş meydana gelirken, evlerinde izole olan vatandaşlara bin liralık yardım yapılıyor. Maddi durumu iyi olmayanlar, Sosyal Yardımlaşma Vakıfları'na başvuruyor.
Vakıf, incelemeden sonra yardıma muhtaç kişileri belirliyor. Samsun'da devletin verdiği bin liralık yardıma ferrarisi, daireleri yada maaşı olan vatandaşlarında başvuruda bulunduğu ortaya çıktı.

ELLERİNİ VİCDANLARINA KOYSUNLAR
İlkadım Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Esat Bayrakçı, bin liralık yardımı alabilmek için başvuruda bulunan milyonluk araç sahibi olduğunu açıkladı. Bayrakçı, "Başvuranlardan imkanı olanlar, yüksek maaşı olanlar, kamuda çalışanlar, emekli maaşı olanlar ve bir işte çalışanlar ayıklanıyor. Başvuruda bulunanlardan altıda biri elde kalıyor. Ellerinde vicdanlarına koysunlar. Bu süreçte maddi geliri olanlar lüks evleri ve araçları, dükkanları olanlar bin liralık yardıma başvurarak bu süreci geciktirmesinler "dedi. Zekeriya FIRAT