Samsun Haber

Samsun'da 'Geçinemiyoruz' isyanı

KESK Şubeler Plaformu'nun koordinesinde bugün 11 ilin katılımı ile Samsun'da zamlar ve çalışma şartlarının protesto edildiği 'Geçinemiyoruz' bölge mitingi düzenlendi.

1 dk okuma
Samsun'da 'Geçinemiyoruz' isyanı
Paylaş

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK) Samsun Şubeler Platformu'nun koordinesinde bugün 11 ilin katılımı ile dev miting gerçekleştirildi. 

İşsizliğe,  yoksulluğa ve zamlara karşı Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen 'Geçinemiyoruz' mitingine, KESK'in 40'a yakın genel başkanı ve genel başkan yardımcısı da katıldı. Kar yağışına rağmen dev mitinge, Rize, Sinop, Ordu, Tokat, Amasya, Giresun, Ankara, Artvin, Çorum ve daha birçok ilden geniş katılım sağlandı. 

11.30'da Shell kavşağında toplanan yaklaşık 2 bin 500 kişi, Cumhuriyet Caddesi boyunca kortej şeklinde Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Ardından Cumhuriyet Meydanı'nda 'Geçinemiyoruz' Mitingi yapıldı. 

ZAMLARI GERİ ALIN ÖZELLEŞTİRMELERİ İPTAL EDİN 

KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil ve KESK Samsun Şubeler Platformu Sözcüsü Suat Yıldız, isyan ettiren zamların geri alınmasını, özelleştirilen devlet kurumlarının yeniden devletleştirilmesini ve temel ihtiyaç maddelerinde alınan vergilerin kaldırılmasını talep etti. Toplumun bütün kesimlerinin rahat yaşam süreceği zamlarında maaşlara yansıtılması talep edildi. 

Mitinge TMMOB, Tabipler Odası, CHP İl ve ilçe örgütleri, siyasi partiler ve daha birçok sivil toplum örgütü katılarak destek verdi. Miting sonrası Grup Zemheri kısa bir konser verdi. Katılımcılar halay çekti, dans etti. 

Haber: Zekeriya FIRAT 

KaynakHaber Merkezi

Yorumlar (0)

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Bu içerik için henüz onaylanmış yorum yok.