Samsun'da gün boyu 15 Temmuz etkinlikleri
Paylaş

Samsun'da gün boyu 15 Temmuz etkinlikleri

Ekleme: 15.07.2019 20:04 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıl dönümünde Samsun'da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Şehit Polis Memuru Mesut Yılmaz'ın küçük yeğenleri Egemen ve Alparslan Yılmaz, günün ilgi odağı oldu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Samsun'da çeşitli programlar gerçekleştirildi. Protokol üyelerince ilk önce Kıranköy Mezarlığı Garnizon Şehitliği ve Polis Şehitliği daha sonra ise Asri Mezarlığı Şehitliği ziyaret edildi. Ziyaret esnasında Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Ayrıca şehitlerin mezarlarına protokol üyelerince karanfil bırakıldı.

EGEMEN VE ALPARSLAN İLGİ ODAĞI OLDU

Kıranköy Polis Şehitliği ziyaret esnasında ise güzel görüntüler oluştu. 24 Mayıs 2017 tarihinde Şırnak’ın Beytuşşebap ilçesinde teröristlerce çıkan çatışmada şehit düşen Özel Harekat Polis Memuru Mesut Yılmaz’ın küçük yeğenleri Egemen ve Alparslan Yılmaz şehit polisin kabrine karanfil bıraktı. Daha sonra küçük çocukları fark eden Vali Osman Kaymak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, çocuklarla fotoğraf çekildi ve oyuncak hediye etti. 

Program Büyük Cami'de şehitler için okutulan mevlit'le devam etti, cami avlusunda vatandaşlara lokma, kek ve meyve suyu ikram edildi.

'KONTROLLÜ DARBE' DEMEK BÜYÜK TALİHSİZLİKTİR

Samsun Milli İrade Platformu'nca (SAMİR) 15 Temmuz basın açıklaması yapıldı. Eğitim-Bir-Sen Samsun Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Hamdi Yıldız, "Açık ve net olarak söylüyoruz. FETÖ’yü ve FETÖ’cü teröristleri darbe girişiminden sonra hangi güçler koruma altına aldıysa, darbe girişiminin arkasında onlar vardır. Türkiye'ye karşı girişilmiş uluslararası bir kumpas olan ve FETÖ’nün taşeronluğunu üstlendiği 15 Temmuz darbe girişimine, 250 şehit ve 2 binden fazla gaziye rağmen 'kontrollü darbe' diyen bir zihniyetin bu ülkede varlığını sürdürüyor olması Türkiye için büyük bir talihsizliktir" dedi. 

15 TEMMUZ’A ÖZEL SERGİ 

Samsun Valiliği himayesinde Büyükşehir Belediyesi ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İl Müdürlüğü'nce Bulvar AVM'de hazırlanan '15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi' sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Vali Kaymak, anı defterine duygu ve düşüncelerini paylaştı. Protokol üyeleri ve vatandaşlar, 30 adet fotoğrafın sergilendiği sergiyi gezdi. 

Programlara Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Samsun Barosu Başkanı Kerami Gürbüz, kamu kurum müdürleri, askeri erkan ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. İHA

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.