Samsun Valiliği’nde düzenlenen toplantıda, merkez ilçelerde bulunan mahallelerin öncelikli ihtiyaçları masaya yatırıldı. Daha önce gerçekleştirilen Merkez İlçeler Muhtarlar Toplantısı’nda gündeme getirilen konularla ilgili yapılan çalışmalar değerlendirildi. İlgili kamu kurumlarının muhtarlardan gelen taleplere yönelik yürüttüğü süreçler hakkında bilgi verildi.
YOL VE ALTYAPI TALEPLERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Toplantıda mahallelerdeki yol, kaldırım ve asfalt ihtiyaçları ele alındı. Doğal gaz, içme suyu ve kanalizasyon altyapısının güçlendirilmesine yönelik devam eden ve planlanan çalışmalar değerlendirildi.
Merkez ilçe mahalle muhtarlarının talepleri ile kamu kurumlarının bu taleplere yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar, Samsun Valiliği İdare ve Denetim Müdürü İsmail Gürgenyatağı tarafından yapılan sunumla aktarıldı.
PARK VE SAHİLLERDE DENETİM GÜNDEMİ
Mahallelerde güvenliğin güçlendirilmesi amacıyla ihtiyaç duyulan noktalara güvenlik kameralarının kurulmasına ilişkin süreçler görüşüldü. Parklar ile sahil kesimlerinde gerçekleştirilen denetimlerin artırılmasına yönelik çalışmalar da toplantının gündeminde yer aldı.
OKUL VE CAMİ ÇEVRELERİNE TRAFİK ÖNLEMİ
Okul ve cami çevrelerinde yayaların güvenliğinin artırılması için yapılabilecek düzenlemeler değerlendirildi. Bu kapsamda ihtiyaç duyulan bölgelere hız kesici kasis ve yaya geçidi yapılmasına yönelik çalışmalar ele alındı.
Özellikle öğrencilerin yoğun olarak kullandığı güzergâhlarda trafik güvenliğini sağlayacak uygulamaların geliştirilmesi görüşüldü.
SOSYAL YAŞAM ALANLARI GELİŞTİRİLECEK
Toplantıda çocuklar ve gençlere yönelik sosyal yaşam alanlarının artırılması da değerlendirildi. Mahallelerde ortak kullanıma sunulacak sosyal tesis, park ve kültür merkezi gibi alanlara ilişkin yürütülen çalışmalar görüşüldü.
Muhtarların ilettiği taleplerin ilgili kurumlar tarafından takip edilerek merkez ilçelerdeki mahallelerin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmaların sürdürüleceği belirtildi.
Toplantıya Valilik Özel Kalem Müdürü Köknal Karabiber, İl Yazı İşleri Müdürü Muhammet Meclis, İdare ve Denetim Müdürü İsmail Gürgenyatağı ile ilgili personel katıldı.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı