Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na(KESK) bağlı Büro Emekçileri Sendikaları(BES)Samsun Şube Başkanı Yılmaz Tuluk ve sendika üyeleri, sendika binasında 'ekonomik krizin etkilerini' gözler önüne seren bir basın toplantısı düzenledi.
EKONOMİK KRİZİN ETKİLERİ DERİNLEŞTİ
Ekonomik kriz nedeniyle icra dairelerindeki dosya artışının devam ettiğini vurgulayan BES Şube Başkanı Yılmaz Tuluk, "Derdest bulunan dosya sayısı son bir yılda 1 milyon 328 bin artarak 25 Mart 2022 itibariyle 23 milyon 590 bine çıktı. Halkımızın bankalara, finansman şirketlerine, varlık yönetim şirketlerine ve TOKİ’ye (tahsili gecikmiş borçlar da dâhil) toplam borcu 1 trilyon 109 milyar lira düzeyinde seyrediyor.Daha önceden 8 adet İcra Müdürlüğü olan ilimizde, bütün icra müdürlükleri 9 icra müdürlüklerinde birleşerek, pilot bölge olduktan sonra icra müdürlüklerinin adı Samsun İcra Daireleri Müdürlüğü olmuştur. Makyaj ve güzel sözlerle ne yazık ki; icra dosyalarında azalma olmadığı gibi, seçimlerde mevcut hükümete 3 kişiden 2 kişi oy vermiş, bugün itibariyle İlkadım, Canik, Tekkeköy, Atakum, Samsun icra dairelerine bağlı olan merkez ilçelerimizdir. İlimizde her 2 kişiden 1’i icralıktır "dedi.

İCRA DOSYALARI PATLADI
Samsun'un icra dosya rakamları ile ilgili bilgileri paylaşan BES Şube Başkanı Yılmaz Tuluk, "2021 yılında açılan icra dosya sayısı 76 bin 382. 28 Mart 2022 tarihinde ilimizde mevcut icra dosya sayısı 390 bin 753'e yükseldi. 2022 Ocak’tan 28 Mart’a kadar açılana icra dosya sayısı 25 bin 309’dur. Küçük bir azınlık şatafat ve lüks içinde yaşarken, ülkemizde memurlar, işçiler, köylüler, esnaf, ekonomik zorluklarla boğuşmaktadır ve yaşanılan ekonomik kriz, halkımızı icra dairelerine mahkum etmektedir. İcra dairelerinde çalışan emekçi sayısı artmadığı gibi, özlük hakları her gün kaybolmuş, özellikle pandemi döneminde fedakârca evlere ve işyerlerine icraya gitmişlerdir. İcra katipleri kadrolu ve sözleşmeli olarak çalışırken, aldıkları maaşlar eşit işe eşit ücret değildir. İcra yollukları, çalışma koşulları, yemek ve yol sorunları çözülmemiştir "ifadelerini kullandı. Zekeriya FIRAT