Samsun'un Bafra İlçesi'nde 15 Mart 2018 akşamı Osman Ertekin (19) ve Belgin Şahin (15) isimli gençler, Çetinkaya Köprüsü'nden Kızılırmak nehrine atlamış, suyun debisinin düşük olmasına rağmen kurtarılmayı beklerken suya kapılıp, hayatlarını kaybetmişti.

AİLE ŞİKAYETÇİ OLDU
Olay sonrası gençlerin aileleri, o gece görevli itfaiyecilerden şikâyetçi oldu. İtfaiyeciler açılan soruşturmaya itiraz etti ancak itirazları reddedildi. Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma kapsamında bilirkişi talep etti. Bilirkişi, Bafra'nın hem Karadeniz hem de Kızılırmak kıyısında olduğundan dolayı, itfaiyecilerin su eğitimi ve teçhizatı olması gerektiğini belirtti ve itfaiyecilerin eğitim almamasından itfaiye daire başkanını, teçhizat bakımından da Samsun Büyükşehir Belediyesi'ni sorumlu tuttu.

AMİR TAŞÇI'YA 15 YIL HAPİS TALEBİ
Soruşturma neticesinde itfaiye erleri hakkında takipsizlik kararı verilirken, Başsavcılık Bafra İtfaiyesi Grup Amiri Yaşar Taşçı'ya ise taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi hakkında da suç duyurusunda bulundu. Kaynak: Bafra55.net